Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хоро" - страница 2
Добротата е любов към хората, по-голяма отколкото те заслужават.
Жозеф Жубер
Хората не се интересуват колко благородно живеят, а само колко дълго, въпреки че всеки човек притежава властта да живее благородно, но не е в ничия власт да живее дълго.
Сенека
Само в беда хората могат да разберат колко трудно е да бъдеш господар на чувствата и мислите си.
Антон Чехов
Не се доверявай на всички подред. Хората са различни и понякога говорят неправда. Никога не можеш да знаеш, какво може да ти струва общуването с непознат човек. За да се довериш на такъв, трябва много да преминеш заедно с него. Тогава ще видиш кой в действителност е до тебе – приятел или враг. Затова и в живота няма много истински приятели. Познати – тълпи, а приятели – единици.
Валериан (Головченко)
Всякога обичаме хората, които се възхищават от нас, но не всякога обичаме онези, от които се възхищаваме.
Франсоа дьо Ларошфуко
Мъжеството и издържливостта са потребни на хората не само срещу оръжието на враговете, но и срещу всевъзможни други удари.
Плутарх
Времето е като сито... То пресява хората в живота ни. И наистина ни оставя златния пясък.
Зигмунд Фройд
По-рано слушах думите на хората и вярвах в делата им. Сега слушам думите на хората и гледам делата им.
Конфуций
Единственият случай, когато хората не обичат клюките, е, когато клюките са за самите тях.
Уил Роджърс
Когато бях "командирован" за две години в Гложенския манастир, при мен идваше един партизанин. По цели нощи сме говорили. Да знаеш, беше по-голям християнин от много други. Всичко си е до човека! И в Богословската академия да си, уж "чедо на светлината", пак може да излезе най-големия хаймана и безбожник. Всичко си е до човека! Бог си избира хората...
дядо Назарий
Хората не са движени от нещата, а от представите, които си създават за тях.
Епиктет
Как изглежда любовта? Тя има ръцете да помага на другите. Има крака, за да бърза към бедните и нуждаещите се. Тя има очи да види нещастие и нужда. И има уши да чува въздишките и скърбите на хората. Ето как изглежда любовта.
Августин
Безсмислено е да делиш хората на добри и лоши. Хората са или очарователни или скучни.
Оскар Уайлд
Съгласен съм с идеята, че в средата на хората съществува естествена аристокрация. Основа на нея - добродетел и талант.
Томас Джеферсън
Животът е като представление - в него най-често най-лошите измежду хората заемат най-добрите места.
Питагор
При книгите също има врагове, както и при хората: огън, старост, животни, времето и тяхното собствено съдържание.
Пол Валери
Забелязал съм, че дори и хората, които твърдят, че всичко е предопределено и че нищо не можеш да промениш, се оглеждат преди да пресекат пътя.
Стивън Хокинг
Музиката може да промени света, защото тя е способна да промени хората.
Боно
Хората са по-морални, от колкото си мислят и още по-аморални, от колкото могат да си представят.
Зигмунд Фройд
Не казвайте на хората как да вършат нещата – кажете им какво да направят и ги оставете да ви изненадат със своите резултати.
Джордж Патън
Бъдете любопитни за хората, но още по-любопитни за идеите им.
Мария Кюри
Аз съм параноик на обратно. Подозирам че хората сключват тайни споразумения, за ме направят щастлив.
Джеръм Дейвид Селинджър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
100
Следваща