Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хоро" - страница 18
Ангелите го наричат небесна радост, дяволите го наричат адски мъки, а хората го наричат любов.
Хайнрих Хайне
От революцията се възползват само лоши и вулгарни натури. Но революцията беше успешна или победена, хората с голямо сърце винаги ще бъдат нейни жертви.
Хайнрих Хайне
Ядосвам се, когато хората ме наричат екшън филмова звезда. Индиана Джоунс е приключенски филм, комикс, фантазия.
Харисън Форд
Буржоазната политическа икономия... никога не успява да види човека, който е нейният истински субект. Тя пренебрегва същността на човека и неговата история и следователно в най-дълбокия смисъл не е "наука за хората", а за не-хора и за един нечовешки свят от предмети и стоки.
Херберт Маркузе
Авангардът и битниците споделят функцията да забавляват, без да застрашават чистата съвест на хората с добра воля.
Херберт Маркузе
Разумът ... противоречи на установения ред на хората и нещата от името на съществуващите обществени сили, които разкриват ирационалния характер на този ред, защото "рационалното" е начин на мислене и действие, който е насочен към намаляване на невежеството, разрушението, бруталността и потисничеството.
Херберт Маркузе
Ако хората не са в краката на Чарли Чаплин, той ги намира и се изправя там, където са седнали.
Херман Манкевич
Когато слушаш, че хората говорят за теб всякакви гадости, е трудно да останеш със здрав ум и да си спомниш, кой действително си ти.
Хийт Леджър
Аз никога не съм имал пари, и съм много щастлив без тях. Когато умра, моите пари вече няма да са ми нужни. Моите кинофилми ще живеят - за хората, които ще съдят, що за човек съм Искам само да остана предмет на интерес.
Хийт Леджър
Колкото по-добре опознавам хората, толкова повече се чувствам че обичам кучетата.
Шарл дьо Гол
Хората могат да имат приятели, държавниците не могат.
Шарл дьо Гол
Хората не променят поведението си, освен ако за тях това не е от значение.
Шарън Стоун
Да служиш на Бог означава да правиш добро на хората, но мнозина смятат, че молитвата е по-лесна форма на служба и я предпочитат.
Бенджамин Франклин
Обясняваме на хората, че ако никой не се засмива на поне на една от идеите им, те може да не са достатъчно креативни, за да работят.
Бил Гейтс
Искате хората да повярват във вашите добродетели? Не се хвалете с тях.
Блез Паскал
Горко на хората, които не познават смисъла на живота си.
Блез Паскал
Любезните думи оставят чудесен отпечатък върху душите на хората. Те омекотяват, утешават и лекуват сърцето на този, който ги чува.
Блез Паскал
Това, което хората са спонтанно идентифицирани като добри и лоши - или като положителни и отрицателни - са еволюционни допълнения, които се нуждаят от по-точни идентификации.
Бъкминстър Фулър
Модата е тук, за да помогне на хората да изглеждат много важни. Ако имат добър вкус и изберат това, което им подхожда, аз им давам възможности как да го направят. Винаги е секси и винаги с един и същ резултат: да накарате жените да изглеждат фантастично.
Вивиан Уестууд
Филмите са нещо, което хората виждат по целия свят, защото има определена нужда от тях.
Вим Вендерс
Истината е по-високо от хората и не трябва да се бои от тях.
Висарион Белински
Аз искам да ме кремират, че хората да не идват да се прекланят на моите кости.
Алберт Айнщайн
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
100
Следваща