Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хоро" - страница 16
Хората, които не знаят нищо, обикновено са добри оратори, докато тези, които знаят много, казват малко.
Жан-Жак Русо
Харесвам хората и искам и те да ме харесват, но си нося сърцето там, където Бог го е поставил – отвътре.
Франсис Скот Фицджералд
Не можеш просто да изядеш портокала и да изхвърлиш обелката. Хората не са парчета плод.
Артър Милър
Двете истински политически партии в Америка са Победители и Губещи. Хората не го разбират. Вместо това членуват във въображаеми партии – републиканци и демократи.
Кърт Вонегът
Хората искат новото, но без риск, забавното – с гаранция за солидност, и достойнствата – на занижена цена.
Симон дьо Бовоар
Никога не давайте книги назаем, защото никой не ви ги връща; единствените книги, които аз имам в моята библиотека, са книгите, които хората са ми давали назаем.
Анатол Франс
Ще дойде време и хората ще полудеят. Този, който остане разумен, ще го наричат ненормален, защото ще бъде различен от тях.
Антоний Велики
Хората се нуждаят от доверие, а не от предубеждения.
Биант
Хората негодуват повече за несправедливостта на равните им повече, отколкото насилията на своите властелини.
Тукидид
Лекарят трябва да бъде любезен и отворен към хората, тъй като тежестта го прави недостъпен както за здрави, така и за болни.
Хипократ
Най-добър сред хората е този, който носи полза на другите.
Абдурахман Джами
Демокрацията не изисква съвършено равенство, но изисква гражданите да споделят общ живот. Важното е, че хората с различен произход и социални позиции се сблъскват един с друг и се натъкват един на друг в хода на обикновения живот.
Майкъл Сандел
Общата художествена литература е за ситуациите които хората изпадат, в проблемите и прецакват живота си. Научната фантастика е за всичко останало.
Марвин Мински
Не мога да изразя достатъчно, за да изразя неприязънта си към хората, които смятат, че разбирането разваля нашето преживяване... Как биха знаели?
Марвин Мински
Богатството на страните не задължително е построено на собствени природни ресурси, то е достижимо даже при пълното им отсъствие. Най-главният ресурс се явява човек. Държавата само е нужно да създаде основа за разцвета на таланта на хората.
Маргарет Тачър
Ние научаваме за хората по сърцето, а не по очите или интелекта.
Марк Твен
Хората ме питаха защо избрах да бъда танцьорка. не съм избирал. Бях избрана да бъда танцьорка и с това ти живееш цял живот.
Марта Греъм
Трябва да намерим силата на любовта - силата, спасителната сила на любовта. И когато я намерим, можем да превърнем този свят в нов. Можем да направим хората по-добри. Любовта е единственият начин.
Мартин Лутър Кинг
Две неща, които хората ценят повече, от колкото сексът и парите, - това е признанието и похвалата.
Мери Кей Аш
Никой не се ражда с ненавист към друг човек заради цвета на кожата, произход или религия. Хората се учат да ненавиждат, и ако могат да се научат да ненавиждат, нужно е да се стараят да на научат на любов, понеже любовта е много по-близка до човешкото сърце.
Нелсън Мандела
Трагичното кино е наистина страхотно. Подобни филми карат хората да се замислят за смисъла на живота и им помага да анализират случващото се. Въпреки че, в същото време развлекателното кино се явява един вид изцеление. Това е мястото, където забравяш за проблемите си.
Никълъс Кейдж
Разбира се, аз не вярвам, че подкова носи късмет. Но съм чувал, че тя помага, независимо дали хората вярват, че или не.
Нилс Бор
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
100
Следваща