Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хоро" - страница 10
Целият прогрес, на който можем да се надяваме, е да направим хората малко по-малко зли.
Гюстав Флобер
Хората, които не издават звук, са опасни.
Жан дьо Лафонтен
Хората са жестоки, но човекът е благороден.
Рабиндранат Тагор
Хората с най-висока нравственост не считат себе си за нравствени - затова и имат най-висока нравственост.
Лао Дзъ
Да изпращаш хората на война без обучение, означава да ги предаваш.
Конфуций
Кучетата никога не са ме хапали. Само хората.
Мерилин Монро
На нас никой не ни принадлежи: нито мъжете, нито децата. Ние можем само да споделим нещо с хората, които обичаме.
Моника Белучи
Не е нужно да мразиш хората, които завиждат, понеже те ти признават, че си по-добър.
Моника Белучи
Русия ме отблъсква. Хората в автобусите изглеждат така, сякаш се возят на електрически стол.
Мохамед Али
Учебната литература спасява хората от невежество, а изящната - от групости и пошлости.
Николай Чернишевски
Хората по-скоро ще простят смърта на бащата си, отколкото загубата на имущество.
Николо Макиавели
Хората, които не поемат рискове, обикновено правят около две големи грешки годишно. Хората, които поемат рискове, обикновено правят около две големи грешки годишно.
Питър Дракър
Сега приемаме факта, че ученето е процес през целия живот на поддържане на крак с промените. И най-неотложната задача е да научим хората как да учат.
Питър Дракър
Зле си представям, какво става с хората: те не се учат по пътя на разбиране. Те се учат по някакъв друг начин - по пътя на механичното запомняне или нещо различно. Тяхното знание е толкова крехко!
Ричард Файнман
Хората ме обвиняват във високомерие. Аз не съм високомерен, аз съм съсредоточен.
Ръсел Кроу
Малко са хората, на които истината не звучи като обида.
София Сегюр
Знаете ли какво са морала? Моралите са подчинение на правилата, които хората установяват, за да ви помогнат да живеете сред тях.
Теодор Стърджън
Хората не са мързеливи. Те просто имат безсилни цели - тоест цели, които не ги вдъхновяват.
Антъни Робинс
Драматурга съвсем не е задължително да познава хората; той трябва да ги чувства.
Томас Стърнс Елиът
Хората са склонни да грешат силата на чувството си за силата на спора си. Разпаленият ум възмущава студения досег и безмилостния контрол на логиката.
Уилям Гладстон
Задължение на правителството е да затруднява хората да правят грешното, а лесно да правят правилното.
Уилям Гладстон
Преследването на печалбата е единственият начин, с помощта на който хората могат да удовлетворят тези потребности, за които те съвсем не знаят.
Фридрих Хайек
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
100
Следваща