Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 89
Мисля, че ако не се наслаждавате на времето си, на живота си, ако не живеете интензивно и не прекарвате време със семейството си, по един или друг начин това ще се отрази в кариерата ви.
Новак Джокович
Защото зад кулисите, на половината свят в Мексико, бяха проведени две десетилетия агресивни изследвания на пшеницата, които не само позволиха на Мексико да стане самодостатъчен по отношение на производството на пшеница, но и проправи пътя за бързо увеличаване на производството в други страни.
Норман Борлауг
Идеята, че можем да се защитим само ако сме готови да защитим другите, със сигурност би трябвало да принадлежи към детската фаза на социалното образование.
Норман Ейнджъл
За щастие или по друг начин живеем във време, когато средният индивид трябва да знае няколко пъти повече, за да бъде информиран, както го правеше само преди тридесет или четиридесет години. Да бъдеш "образован" днес изисква не само повърхностно познаване на изкуствата и науките, но и чувство за взаимовръзка, каквото се преподава в малко училища. И накрая, да бъдеш "образован" днес, по отношение на по-големите нужди, означава подготовка за световно гражданство; накратко, образование за оцеляване.
Норман Казънс
Мисля, че децата бавно започват да осъзнават, че това, което учат, е свързано с други неща, които знаят. Тогава ученето започва да става все по-вълнуващо.
Нортън Джъстър
Понякога намирам, че най-добрият начин да стигна от едно място на друго е просто да изтрия всичко и да започна отново.
Нортън Джъстър
Правото да избират да живеят или да умрат е най-основното право, което има; и обратното, задължението да дадем на другите тази възможност по най-добрия начин, което можем, е най-фундаменталното задължение, което съществува.
Обри Де Грей
Когато бях на 15, аз мислех, че на 25 ще бъда друга...
Оксана Робски
Ако се интересувате твърде много от това какво мислят другите, тогава в крайна сметка ставате това, което смятате, че те искат да бъдете.
Оливър Джефърс
Той няма приложими стандарти, за да попречи на синдикатите да се сговарят с работодателите, за да не допускат по-силен синдикат или да договарят договори с по-ниско заплащане и стандарти, които членовете на друг синдикат са прекарали цял живот.
Анди Стърн
Производството и други неквалифицирани професии, които са били работни места в профсъюзите, позволявали на хората да живеят живот от средната класа, изчезват както поради изчезването на синдикатите, така и поради глобалния характер на икономиката.
Анди Стърн
Какво обикновено правят две приятелки жени, когато се видят? Говорихме, гледахме телевизия, слушахме музика. Понякога изобщо не правехме нищо. Беше удоволствие само да разбера, че другата е там.
Андреа Камилери
Трудно е да си малцинство. Хората ви гледат по различен начин, сякаш не принадлежите и не мисля, че много хора осъзнават колко трудно е да живееш като малцинство. Там, откъдето идвам, се учим да се толерираме един към друг. Независимо дали някой е от китайски или малайски произход, важното е, че сме част от една и съща държава, един и същ свят.
Андреа Хирата
Така че ние винаги, давайки все по-малко, предполагаме, че даваме последното, но за искаме от друг всичко.
Андрей Битов
На колкото повече свобода се радваме, толкова по-голяма е отговорността, която носим спрямо другите, както и към себе си.
Оскар Ариас Санчес
Понякога губя цяла сутрин в очакване на журналисти и други хора, които ме търсят. Но винаги намирам време за четене, разговор с приятелите си и усещане какво се случва в този свят.
Оскар Нимайер
Намерете най-талантливия човек в стаята и ако не сте вие, застанете до него. Дръж се с него. Опитайте се да бъдете полезни. Ако някога откриете, че сте най-талантливият човек в стаята, трябва да намерите друга стая.
Остин Клиън
Винаги съм се радвала да споделям работата си с други. Наистина ми е трудно, ако не мисля, че работата ще съществува извън собствения ми апартамент.
Отеса Мошфег
Отворете ума си за нови преживявания, особено за изучаване на други хора. Нищо, което се случва на един писател - колкото и щастливо, колкото и трагично да е - никога не е пропиляно.
П. Д. Джеймс
Който мисли, че две целувки си приличат една на друга, че две ласки са еднакви, той никога не е четял азбуката на любовта.
Паоло Мантегаца
Бог е прост. Всичко друго е сложно. Не търсете абсолютни ценности в относителния свят на природата.
Парамаханса Йогананда
Всичко е отрова, всичко е лекарство; едното и другото се определя от дозата.
Парацелз
Предишна
1
...
88
89
(Текуща)
90
...
100
Следваща