Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 83
Трябва да се избира между целомъдрието на тялото и целомъдрието на въображението. Не може да притежавате едновременно и едното, и другото.
Етиен Рей
Истински познаваш само тези, които едновременно обичаш и ги ненавиждаш; така че съпрузите добре познават един друг.
Жан Ростан
Да се боиш от своята жена е напълно нормално - и съпружеският героизъм, както всеки друг, се състои в преодоляването на страха. А твоята жена най-вероятно не е толкова страшна, колкото на тебе ти се струва.
Жан Ростан
Човек може да се провали много пъти, но той самият не е провал, докато не започне да обвинява някой друг.
Жан-Пол Гети
Личността започва там, където свършва сравняването с другите.
Карл Лагерфелд
Цялата история не е нещо друго, а непрекъснато изменение на човешката природа.
Карл Маркс
Наказанието не е нищо друго, освен средство за самозащита на обществото срещу нарушаването на условията за неговото съществуване.
Карл Маркс
Двете най-чести причини за нещастието на хората са: от една страна, незнанието колко малко им е необходимо, за да бъдат щастливи, а от друга, мнимите потребности и безграничните желания.
Клод Адриан Хелвеций
Благородният човек предявява претенции към себе си, подлият - към другите.
Конфуций
Модата е това, което човек облича. Не е модерно това, което обличат другите хора.
Оскар Уайлд
Не си като никоя друга, щом аз те обичам!
Пабло Неруда
Ролята на състрадателна душа е само за онези, които се страхуват да заемат някаква позиция в живота. Винаги е много по-лесно да вярваш в собствената си доброта, отколкото да се изправиш срещу другите и да се бориш за правата си. Винаги е по-лесно да не отвърнеш на нанесената обида, отколкото да посмееш да влезеш в битка с някой по-силен от теб; винаги можеш да кажеш, че камъните, хвърлени по теб, не са те засегнали, и само нощем - когато си сам и жена ти, мъжът ти или приятелят ти от училище спят, - само нощем можеш да оплакваш мълчаливо собственото си малодушие.
Паулу Коелю
Светът е разделен между тези, които ме разбират, и другите, които не ме разбират. Във втория случай аз просто оставям тези хора да се мъчат да спечелят симпатията ми.
Паулу Коелю
Войната означава съвършено непознати един на друг хора се убиват един друг за славата и благото на други хора, които отлично се познават един друг, но не се убиват.
Пол Валери
Най-скъпото нещо на света са очите на нашия ближен; те струват на всекиго повече от всичко друго в домакинството.
Сидни Смит
Времето ви е ограничено, затова не го губете, като живеете нечий чужд живот. Не попадайте в капана на догмата, което означава да живеете с резултатите от мислите на други хора. Не позволявайте на шума от мненията на околните да удави вътрешния ви глас. И най-важното – съберете смелостта да последвате сърцето и интуицията си.
Стив Джобс
Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг...
Стивън Кинг
Ужасно съм уморен от болката, която чувам и усещам, шефе. Уморен съм да се скитам по пътя самотен като птичка под дъжда. Без приятел, при когото да ида или да ми каже откъде идваме или отиваме, или защо. Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг. Чувствам го като парченца стъкло в главата си. Уморен съм от случаите, когато съм искал да помогна и не съм успявал. Уморен съм да съм сам в мрака. Най-много съм уморен от болката. Прекалено много е. Ако можех да сложа край на болката, щях да го направя. Но не мога.
Стивън Кинг
Мъжът започва да дири ум в жена си чак след като е опитал всичко друго у нея.
Чудомир
Да се ядосваш значи да наказваш себе си за грешките на другите.
Оноре дьо Балзак
Когато често се срещаме с дадени хора, те стават част от живота ни. И като станат част от живота ни, започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим това, което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен.
Паулу Коелю
Всеки проблем, който разреша, става правило, което впоследствие ми помага да реша други проблеми.
Рене Декарт
Предишна
1
...
82
83
(Текуща)
84
...
100
Следваща