Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 81
С други думи, познанието за външния свят започва с незабавно използване на нещата, докато познанието за себе си се спира от този чисто практически и утилитарен контакт.
Жан Пиаже
Невежество - да знаеш не повече, отколкото знаят другите.
Жан Ростан
Градинарят може да решава, какво е добре за морковите, но никой не може да решава за друг, какво е благо.
Жан-Пол Сартр
Любопитен съм за хората. Това съм правил винаги, откакто бях малък. Любопитен съм за другите.
Жерар Депардийо
Ние не вярваме в небето или ада...; ние не вярваме във вечното проклятие. Ние вярваме само в неизбежния ужас да нараним другите и също така да бъдем наранени.
Алис Уокър
Човек който му е провървяло е човек, който е правил това, което другите само са искали да направят.
Жул Ренар
Смъртта е това, което се случва на другите.
Йосиф Бродски
Щастие за деспотите, е че едната половина от хората не мисли, а другата не чувства!
Йохан Готфрид Зойме
Радост усеща само този, който я доставя на другите.
Карл Барт
Многочислените проблеми възникват, когато се опитваме да оправдаем очакванията на другите, вместо това, определяме вашите собствени.
Карл Роджърс
Към подобни празни приказки би могло да се добави още: че винаги, когато определена изключителна професия е съчетана със специфични недостатъци, тя почти сигурно е отделена от някои други недостатъци.
Карл Фридрих Гаус
През последните два месеца бях много зает със собствените си математически спекулации, които ми костваха много време, без да съм постигнал първоначалната си цел. Отново и отново бях примамван от често интересните перспективи от едната посока в другата, понякога дори от волята, както не е рядкост в математическите спекулации.
Карл Фридрих Гаус
Човек става смел, когато няма какво да губи. Ние сме страхливи само когато има нещо друго, за което можем да се вкопчим.
Карлос Кастанеда
Правим избор само веднъж. Избираме да бъдем воин или да бъдем обикновен човек. Просто няма друг избор. Не на тази земя.
Карлос Кастанеда
Всяка жена се смята за ограбена, когато любовта се дава на друг.
Алфонс Кар
Белите дойдоха в тази земя за ново начало и избягаха от тиранията на своите господари, точно както французите бяха избягали. Но идеалите, на които държат за себе си, отричат други.
Колсън Уайтхед
Пиша книгите, за които съм принуден и определено научавам неща за света, когато ги пиша, и се надявам, че други хора ще получат нещо от тях, ще се радват на тях, ще видят света по различен начин, когато бъдат готови.
Колсън Уайтхед
Един писател може да бъде само този, който има какво да каже на хората ново, значимо и интересно, този човек, който вижда много, което другите не забелязват.
Константин Паустовски
Болката е временно явление. Тя може да трае минута, час, ден или година, но в крайна сметка тя утихва и отстъпва място на нещо друго.
Ланс Армстронг
Хората не правят с желание революция, както и война. Разликата обаче е, че принудата играе решаваща роля във войната; при революция няма принуда, освен принудата на обстоятелствата. Революция се случва, когато няма друг начин.
Лев Троцки
Мразя малките градове, защото веднъж видял оръдието в парка няма какво друго да правиш.
Лени Брус
Хората се променят и забравят да кажат за това на другите. Това е лошо, и това довежда другите в заблуждение.
Лилиан Хелман
Предишна
1
...
80
81
(Текуща)
82
...
100
Следваща