Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 80
Конституцията ни е направена само за морални и религиозни хора. Напълно неадекватна е за друг вид правителство.
Джон Адамс
Всеки ден, когато се срещаме, се обличаме в дрехите на други хора и съчиняваме себе си, за да изглеждаме по-добре в очите на другите.
Джон льо Каре
Ние сме религиозни достатъчно, за да бъде в състояние да се мразим едни други.
Джонатан Суифт
Аз съм непочтен човек. И в това отношение винаги можете да разчитате на мен. Но възможно ли е да се разчита на човек, който се кълне, че е честен е друг въпрос.
Джони Деп
Тайната е да не се отказваш от надеждата. Много е трудно да не го направим, защото ако наистина правиш нещо стойностно, мисля, че ще бъдеш избутан до ръба на безнадеждността, преди да преминеш от другата страна.
Джордж Лукас
Изглежда всички смятат, че дигиталните технологии лишават средата на съдържанието, но това изобщо не е вярно. Ако не друго, тя разширява съдържанието.
Джордж Лукас
Това, което правят другите хора, не бива да ви засяга - ние правим неща заради вида човек, който всички искаме да бъдем.
Джордж Маршал
Според мен филантропията противоречи на зърното; следователно генерира много лицемерие и много парадокси. Ето някои примери: Филантропията трябва да бъде посветена в полза на другите, но филантропите се грижат предимно за собствената си полза; филантропията трябва да помага на хората, но често прави хората зависими и ги превръща в обекти на благотворителност; кандидатите казват на фондациите това, което искат да чуят, след което продължават да правят това, което кандидатът иска да направи.
Джордж Сорос
Инвеститорите работят с ограничени средства и разузнаване, не е нужно да знаят всичко. Докато разбират нещо по-добре от другите, те имат предимство...
Джордж Сорос
Изобретяването на тийнейджъра беше грешка. След като идентифицирате период от живота, в който хората могат да останат до късно, но не им се налага да плащат данъци - естествено, никой не иска да живее по друг начин.
Джудит Мартин
Докато самите жени не отхвърлят стигмата и не отказват да изпитват срам за начина, по който другите се отнасят с тях, те нямат надежда да постигнат пълен човешки ръст.
Джърмейн Гриър
Всеки е различен и затова не искам да повтарям кариерата на някой друг. Искам да направя моя.
Диего Луна
Науката е общо достояние, а затова справедливо е да се отдаде най-голяма научна слава, не на този който първи е казал известна истина, а този, който е съумял да убеди в нея другите, показал е нейната достоверност и я е направил приложима в науката.
Дмитрий Менделеев
На никога не му харесва, когато го съжаляват. На мнозинството им харесва да съжаляват себе си, но това е съвсем друго нещо.
Дороти Сейърс
Ако не проектирате бъдещето, някой или нещо друго ще го проектира вместо вас.
Едуард де Боно
Жените говорят една с друга, също така, както и мъже говорят с мъже. Но жените винаги обръщат повече внимание на детайлите.
Ейми Уайнхаус
Никога не бъркайте знанието с мъдрост. Някой ви помага да си изкарвате прехраната; другият ви помага да направите живот.
Елинор Рузвелт
Обърквам се в думите, както други в делата.
Емил Чоран
Щом една нация си поиска правото да предприеме превантивни действия, други държави естествено ще направят същото. Ако тръгнем по този път, къде отиваме?
Жак Ширак
Нещастие - това сме ние самите, а щастие - това са другите.
Жак-Ив Кусто
Логическите позитивисти никога не са взели предвид психологията в своята епистемология, но те потвърждават, че логическите същества и математическите същества не са нищо друго освен езикови структури.
Жан Пиаже
За да изразя същата идея по друг начин, мисля, че човешкото познание по същество е активно.
Жан Пиаже
Предишна
1
...
79
80
(Текуща)
81
...
100
Следваща