Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 8
Трябва да чувстваш силно, за да почувстват и другите.
Николо Паганини
Постоянната преданост към това, което човек нарича своя работа, се поддържа само чрез постоянното пренебрегване на много други неща.
Робърт Луис Стивънсън
Всеки е наясно, че твърде малко може да се вярва на това, което хората говорят един за друг. Но му е доста по-трудно осъзнае, че дори още по-малко може да разчита на онова, което хората говорят за себе си.
Ребека Уест
За да избегнем появата на злото – не съм съвсем сигурен – но понякога излишно лишаваме себе си и другите от най-невинни удоволствия.
Ръдърфорд Хейс
Някои хора се раждат посредствени, други постигат посредственост, на трети посредствеността се налага отвън.
Джоузеф Хелър
Светлината си мисли, че се движи по-бързо от всичко друго, но греши. Без значение колко бързо се движи тя, винаги открива, че мракът е стигнал там първи и я чака.
Тери Пратчет
В младостта си мислиш, че най-малкото, което можеш да очакваш от другите, е справедливостта. В зряла възраст се убеждаваш, че това е най-голямото.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Ако хората не са се научили да си помагат един на друг, човешкият род ще изчезне от лицето на Земята.
Уолтър Скот
Да се ядосваш – означава да наказваш себе си за грешките на друг.
Александър Поуп
Рискувай! Рискувай всичко! Не се интересувай от мненията на другите, от техните гласове. Направи най-трудното нещо на Земята за теб. Действай сам за себе си. Сблъскай се с истината.
Катрин Мансфийлд
Ограниченият ум забелязва ограничеността само в другите.
Джек Лондон
Сравнявайки различни автори един с друг, открих, че някои от най-сериозните и най-новите писатели са преписвали, дума по дума, от предишни произведения, без да правят признание.
Плиний Стари
Жените рядко грешат в своите преценки една за друга.
Агата Кристи
Ако ние загубим любовта и уважението си един към друг, това, като ние, накрая да умрем.
Мая Анджелоу
В живота има само едно несъмнено щастие - да живееш за другия.
Николай Чернишевски
Започвам с една идея и след това тя се превръща в нещо друго.
Пабло Пикасо
Когато очите говорят едно, а езикът друго, опитния човек повече вярва на първото.
Ралф Уолдо Емерсън
Трябва да правиш добро от злото, защото няма какво друго да сториш.
Робърт Пен Уорън
Майката трябва да помисли два пъти - един път заради себе си, другият заради своето дете.
София Лорен
Предпочитам, да ме запомнят по делата, които аз свърших за другите, а не по делата на другите които са свършили заради мен.
Томас Джеферсън
Умният човек не прави сам своите грешки - той дава шанс и на другите.
Уинстън Чърчил
Не съм повлиян от техниките или модата в която и да е друга кино компания.
Уолт Дисни
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
100
Следваща