Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 75
Знам, че ръцете на приятелството са достатъчно дълги, за да се пресегнат от единия край на света до другия.
Мишел дьо Монтен
Хората не са се научили да се уважават един друг, затова не уважават и живота.
Хайнрих Ман
Това, което разграничава съвременното изкуство от изкуството на другите епохи е критиката.
Октавио Пас
Идеали? Главата ми е пълна с тях, редят се един след друг, но от тях няма полза там. Трябва да бъдат изложени на хартия.
Камило Хосе Села
Човек съзрява, когато негативните действия на другите хора вече не могат да угасят в него любовта към хората...
Антоний Сурожски
Не бива без да има нужда да откриваш сърцето си на друг. От хиляда може да откриеш само един, който да запази твоята тайна. Когато самите ние не я пазим в себе си, как може да се надяваме, че ще бъде запазена от другите.
Серафим Саровски
Не прави нищо срамно нито пред другите, нито насаме. Нека върховният ти закон бъде самоуважението ти.
Питагор
Живота е като стадион – някои идват да се състезават, други да търгуват, най-щастливите да гледат и да се наслаждават. Така и в живота едни се раждат жадни за слава, други – за печалба, а философите – единствено да истината.
Питагор
Бедните тръгват на война, да се бият и умират за удоволствията, богатствата и излишъците на другите.
Плутарх
Докато нямаме при нас това, към което се стремим, това нещо се явява за нас висше благо; а получавайки го, ние започваме също така страстно да желаем нещо друго.
Тит Лукреций Кар
Често човек няма друг враг, освен самия себе си.
Цицерон
Но ако политическата философия е нереализирана в един смисъл, тя е неизбежна в друг.
Майкъл Сандел
Политическата философия изглежда често се намира на разстояние от света. Принципите са едно, политиката друго и дори най-добрите ни усилия да се справим с нашите идеали рядко успяват напълно.
Майкъл Сандел
Мъж и жена, но не двойка; само тайна, която мъж и жена се крият един от друг, ги прави двойка.
Макс Фриш
Всички сме неравнопоставени. Никой, благодаря на небесата, не е като никой друг.
Маргарет Тачър
Личната свобода и икономическата свобода са неделими. Не можете да имате едното без другото. Не можете да загубите едното, без да загубите другото.
Маргарет Тачър
Нито различните възгледи, нито разликата във възрастта, нито нечие друго отсъствие не може да бъде причина за разрив в любовта. Нищо освен нейното отсъствие.
Мария Домбровска
В когото няма свои мисли, той няма интерес към мислите на другите.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Да искаш да бъдеш някой друг е загуба на човека, който си.
Мерилин Монро
Аз съм таласъм. Нощем се превръщам в прилеп и летя към другите писатели за да набера за себе си свежи идеи.
Анджей Сапковски
Не се боя да стана глупачка в очите на другите, от това никой не е застрахован.
Анджелина Джоли
Социалната солидарност се явява първият от човешките закони, свободата е вторият закон на обществото. Двата закона взаимно се допълват един друг и те са неотделими един от друг, съставляват същността на човечеството.
Михаил Бакунин
Предишна
1
...
74
75
(Текуща)
76
...
100
Следваща