Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 72
Трябва да сме готови за обрати, дори за поражения. Те ще ни бъдат изпратени, за да ни научат на мъдрост и предпазливост и да ни предпазят от други, по-големи беди.
Робърт Лий
Мъжете са способни да се доверяват един на друг, знаейки с точност каква нечестност, която могат да очакват.
Стивън Лийкок
Помните ли максимата на Греъм Грийн, че детството е банковия баланс на писателя? Мисля, че всички писатели се чувстват отчуждени. Повечето то нас се връщат в отчужденото си детство по един или друг начин. Знам, че и аз го правя.
Джон льо Каре
Изкуството на театъра е действието. Това е изследване на ангажираността. Самата дума е действие. Да "кажеш" думата, така че да я направиш чуваема и разбираема за всички в театъра, е именно ангажираност; това е висше изкуство: да видите едно човешко същество да говори от сцената на хиляди други, подобни на него, казвайки: "Тези думи, които говоря са "истина", а не нещо приблизително. Те са Божията истина и аз ги потвърждавам с моя живот", което актьорът прави на сцената.
Дейвид Мамет
Моят начин на мислене е друг. Аз мисля синергично. Не съм линейно мислеща. Не съм и много логична.
Имелда Маркос
Никой човек не се бори против свободата, човек се бори най-много против свободата на другите.
Карл Маркс
Актьорството е игра, в която през цялото време ти не си ти, а някой друг.
Марчело Мастрояни
Това е своеобразно задължение да бъдете богати, за да имате могъществото да правите добро; богатството е друга дума за могъщество.
Мери Уъртли Монтегю
Никога не нарушавай неутралитета на пристанище или друго място, но и никога не считай за неутрално това място, откъдето може да се допусне, че ще дойде атака.
Хорацио Нелсън
Журналистиката е професия, чиято работа е да обяснява на другите това, което тя собствено не разбира.
Алфред Хармсуърт, лорд Нортклиф
Винаги, когато забелязваше долар в ръцете на друг човек, го вземаше за лична обида, ако не можеше да го вземе по друг начин.
О. Хенри
В чест на Нова година да се организират украсявания на елхи, да се забавляват децата, да се спускат с шейни от високо. А възрастните на пиянството да не наблягат – за това си има други дни.
Петър I
Можете да наричате както искате двата типа управление. Аз лично наричам управлението, което може да бъде сменено без насилие демокрация, а другото тирания.
Карл Попър
Всеки път, когато си помисля, че съм стар и всеки момент ще грохна, се случва нещо друго.
Елвис Пресли
Ако наистина искате да станете ислямски радикал и сте готови да се съгласите да се обрежете, тогава ви каня в Москва. Ние имаме многоконфесионална държава, имаме специалисти и по този въпрос. И ще им препоръчам да направят тази операция по такъв начин, че нищо друго да не порасне във вас.
Владимир Путин
Ами тези разузнавачи ще ги пратим, други ще дойдат, може и умни да пратят, тогава ще се мъчим да ги търсим. Ще помислим.
Владимир Путин
Може би нещо не разбирам, но народната култура си е народна култура, кое друго е традиционното? Ние нямаме нетрадиционна народна култура.
Владимир Путин
Ние нямаме и не можем да имаме друга обединяваща идея, освен патриотизма.
Владимир Путин
Преди господарят император казваше, че Русия има два съюзника – армията и флота, а днес Русия има други два – нефтът и газът.
Дмитрий Рогозин
Ние позволяваме да съдят за нас само тези, за които забраняваме на другите да съдят.
Жан Ростан
В тази страна не може да има 50-50 преданост. Или човек е американец и нищо друго, или не е американец изобщо.
Теодор Рузвелт
Смелостта не е липса на страх, а по-скоро преценката, че нещо друго е по-важно от страха.
Франклин Делано Рузвелт
Предишна
1
...
71
72
(Текуща)
73
...
100
Следваща