Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 71
Само най-разумните използват своята проницателност не само за оценка на другите, но и на самите себе си.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Диктатура на Елцин не е имало и няма да има, а други диктатури няма да допусна.
Борис Елцин
Никой не може да обича друг, ако преди това не е обикнал себе си. Никой не може да мрази друг, ако преди това не е намразил себе си.
Еразъм Ротердамски
Търговията – това са парите на другите хора.
Делфин дьо Жирарден
Ако една обикновена жена и един обикновен мъж се считат един друг за необикновени, то това е любов.
Янина Ипохорска
Войната не е нещо друго, а разширение на единоборството. Представете си схватка на двама борци. Всеки от тях се стреми с помощта на физическо насилие да принуди другия да изпълнява неговата воля; най-близката му цел е да съкруши противника и така да го направи неспособен за всякаква по-нататъшна съпротива.
Карл фон Клаузевиц
Под понятието "сила на характера" се разбира твърдото отстояване на убежденията, без значение дали те са в резултат на изводи от чужда или собствена система от възгледи или възникват от принципи, норми, моментни впечатления или някакви други прояви на разума.
Карл фон Клаузевиц
Без срокове и ограничения аз просто съм склонен да се натоваря с други неща.
Вал Килмър
Уважавам хората, които са се отдали и на двете си кариери, като Уил Смит и някои други, но аз просто не знам кога спят.
Вал Килмър
Който много обича себе си, него не го обичат другите, защото – от деликатност – не искат да бъдат негови съперници.
Василий Ключевски
Самолюбив човек е този, който цени повече мнението на другите за себе си, отколкото своето собствено. И така да бъдеш самолюбив означава да обичаш себе си повече, отколкото обичаш другите, и да уважаваш другите повече, отколкото уважаваш себе си.
Василий Ключевски
Самолюбивите хора обичат властта, честолюбивите – влиянието, надменните търсят и едното и другото, мислещите презират и едното и другото.
Василий Ключевски
Сладострастието е не друго, а властолюбиво самолюбие, разиграващо се върху женски прелести.
Василий Ключевски
Добрият разказвач е човек, който има добра памет, но се надява, че другите нямат.
Ървин Коб
Клюкарят е този, който ти говори за другите, досадникът е този, който ти говори за себе си, а идеалният събеседник е този, който ти говори за тебе самия.
Лиза Кърк
Жените не се обичат една - друга, и причина за това са мъжете.
Жан дьо Лабрюйер
Ако ние сами не ласкаехме себе си, ласкателството на другите не би могло да ни навреди.
Франсоа дьо Ларошфуко
Интересът, който заслепява едни, отваря очите на други.
Франсоа дьо Ларошфуко
Господ ни е дал два края - върху единия седим, а с другия мислим. Успехът зависи от това, кой от тях използваме по-често.
Ан Ландърс
На всеки прием има два вида хора: тези, които искат да си отидат вкъщи, и тези, които не искат. Проблемът е, че те обикновено са женени един за друг.
Ан Ландърс
Никой няма право да разрушава вярата на друг човек, изисквайки практически доказателства.
Ан Ландърс
"Поет съм на утрешния ден!" - каза ми. "Да поговорим за това в други ден!" - отговорих.
Станислав Йежи Лец
Предишна
1
...
70
71
(Текуща)
72
...
100
Следваща