Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 7
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея.
Зелда Фицджералд
Когато изчезне справедливостта, не остава нищо, което би могло да придаде ценност на живота на другите.
Имануел Кант
Приятелство се ражда в момент, когато един човек каже на друг: - Какво? Ти също ли? А аз си мислех, че съм единствен.
Клайв Стейпълс Луис
Слабият и тщеславен човек вижда у всекиго съдия; гордият и силен човек не познава никакъв друг съдия освен самия себе си.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Обичам хората повече от принципите, а хората без принципи повече от всичко друго.
Оскар Уайлд
Егоизъм не е да живееш живота си както на теб ти се иска. Егоизъм е да очакваш от другите да живеят живота си както на теб ти се иска.
Оскар Уайлд
Докато обичаме, ние служим; докато сме обичани от другите, бих казал дори, че сме незаменими; и никой не е безполезен, докато има приятел.
Робърт Луис Стивънсън
Когато между кучето и котката възникне дружба, това не е нищо друго, освен сговор срещу готвача.
Стефан Цвайг
Нашият национален наркотик е алкохолът. Ние сме склонни да гледаме на употребата на всеки друг наркотик с някакъв особен ужас.
Уилям Бъроуз
Този, който си въобразява, че може да се справи без останалите хора, греши много; но този, който си въобразява, че другите не могат да се справят без него, грешат още повече.
Франсоа дьо Ларошфуко
Мълчанието е аргумент, осъществяван с други средства.
Ернесто Че Гевара
Човекът не е нищо друго освен поредицата от своите действия.
Георг Хегел
В Индия, ако сте от елита, кучетата са изключително важни. Породата на кучето показва вашето богатство, че сте западни. Готвачът, друго човешко същество, е на много по-ниско ниво от вашето куче. Виждате това през цялото време.
Киран Десаи
Болката е временна. Може да трае минута или час, ден или дори година, но накрая ще отмине и нещо друго ще заеме мястото й. Ако се откажа обаче, тя продължава вечно.
Ланс Армстронг
Хората, които не се отнасят към други хора като към човешки същества, не трябва да се изненадват, когато хлябът, който са хвърлили по водите се връща при тях вече отровен.
Джеймс Болдуин
Ако мъжът гледа три футболни мача един след друг, той трябва да бъде обявен за юридически споминал се.
Ерма Бомбек
Хубавата жена се харесва на очите, добрата жена се харесва на сърцето. Едната е бижу, а другата съкровище.
Наполеон Бонапарт
На този свят може да защитиш собствените си свободи, само ако защитиш свободата на другите. Можеш да бъдеш свободен, само ако аз съм свободен.
Кларънс Дароу
Жените се ненавиждат една други и въпреки това до една се защитават една друга.
Дени Дидро
Благословено е влиянието на една истинска, обичаща човешка душа върху друга.
Джордж Елиът
Големите автори на афоризми се четат така, като че всички те са се познавали един друг много добре.
Елиас Канети
Всички сме ангели само с едно крило. Можем да летим единствено като се прегърнем един друг.
Лучано Де Крешенцо
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
100
Следваща