Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 4
Ако аз цитирам другите, то е заради това, че мога по-добре да изразя своите собствени мисли.
Мишел дьо Монтен
Обратното на правото изказване – е невярно изказване. Но обратното на дълбоката истина може да бъде друга дълбока истина.
Нилс Бор
Успехът е опасен. Всеки започва да копира себе си, а копирането на себе си е по-опасно от копирането на други. Това води до безплодност.
Пабло Пикасо
Правителството е като бебе на гърди: чудовищен апетит в единия край и пълна безответност на другия.
Роналд Рейгън
Този, който носи светлина в живота на другите хора, и сам не оставя в сянка.
Джеймс Матю Бари
Желанието да бъдеш някой друг е загуба на самия себе си.
Кърт Кобейн
Повечето хора са други хора: мислите им - чуждото мнение, животът им - маска, страстите им - цитати.
Оскар Уайлд
Животът на човек има смисъл дотогава, докато той внася смисъл в живота на другите хора с помощта на любовта, дружбата, състраданието и протеста против несправедливостите.
Симон дьо Бовоар
Любовта това е състояние, в което щастието на друг се явява непременно условие за твоето щастие.
Робърт Хайнлайн
Времето ви е ограничено, така че не го пилейте, като живеете нечий друг живот. Не робувайте на догмите - което е живеене с мисленето на другите хора. Не позволявайте шумът на чуждото мнение да заглуши вътрешния ви глас. И най-важното - бъдете смели да следвате вашето сърце и интуиция. Те някак си знаят, какъв наистина искате да бъдете. Всичко друго е второстепенно.
Стив Джобс
Не ме е грижа за това какво мислят другите за това, което правя, но ме е грижа какво аз мисля, за това което аз правя. Това е именно характерът.
Теодор Рузвелт
Едната половина на света не може да разбере удоволствията на другата половина.
Джейн Остин
Мисля за смъртта повече, от колкото другите хора, и това, навярно, е понеже аз обичам живота повече, отколкото те.
Анджелина Джоли
Бокс - това е когато много бели хора гледат, как двама черни се избиват един друг.
Мохамед Али
Всеки от нас разбира в другите тези чувства, които е способен да изпита сам.
Андре Жид
Няма друг грях освен глупостта.
Оскар Уайлд
Някои художници изобразяват слънцето като жълто петно, докато други превръщат жълто петно в слънце.
Пабло Пикасо
Да пием, когато не сме никак жадни, и по всяко време да се занимаваме с любов - само по това се отличаваме от другите животни.
Пиер дьо Бомарше
Всички ние съществуваме тук, на земята за да помогнем на другите; защо са на земята другите - аз не знам.
Уистън Хю Одън
Историята се повтаря. Историците се повтарят един друг.
Филип Гедала
За да преуспеете в бизнеса, е необходимо да накарате другите да виждат нещата така, както ги виждате и вие.
Аристотел Онасис
Величайшото добро, което ти можеш да направиш за другия, е не просто да разделиш с него своите богатства, но и да откриеш за него неговото собствено богатство.
Бенджамин Дизраели
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
100
Следваща