Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 36
Ако загубим тази война, ще започна друга от името на жена си.
Моше Даян
Всеки един от нас има нужда да покаже колко много се грижим ние един за друг и едновременно с това се грижим за себе си.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Най-големият проблем на този свят днес е нетолерантността. Всички са толкова нетолерантни един към друг.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Винаги бъдете потайни, заблуждавайте и изненадвайте врага, ако е възможно; а когато нападате и го побеждавате, никога не спирайте да го гоните – докато хората ви имат сила да преследват; една разгромена армия, ако бива преследвана ожесточено, се паникьосва и може да бъде унищожена от хора на половината на нейната численост. Друго правило е: никога не се воювайте при голяма разлика в силите – ако при всяка възможна маневра можете да хвърляте силите си само срещу една част, нека това бъде най-слабата част от вашите врагове, която да разгромите. Същата тактика е в състояние да побеждава по всяко време, и малката армия може по този начин да унищожи голямата войска на части, като повтарящите се победи ще я направят да изглежда несъкрушима.
Стоунуол Джаксън
Лошо е, ако съпрузите се заставят един-друг да скучаят, но къде по-лошо е, когато само единият от тях заставя да скучае другия.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Да живееш, значи да споделяш живота си с другите.
Пол Елюар
Съществуват и други светове, но само в този, който ни обкръжава.
Пол Елюар
Всяка дипломация е продължение на войната с други средства.
Чжоу Енлай
Дори големият майстор не може да обучи друг майстор: различните ключове са за различни катинари.
Иля Еренбург
...Аз обичах прекалено много неща, поради което непрекъснато се обърквах, увисвах без опора в празнотата, тичах подир една падаща звезда, подир друга, подир трета, докато сам тупнах на земята. Това е нощта, това прави тя от теб. Никому не можех да предложа нищо повече от собствения си хаос.
Джак Керуак
Егоистите най-много се оплакват от егоизма на другите, защото и най-много страдат от него.
Василий Ключевски
Мирът е..., когато стрелят някъде на друго място.
Габриел Лауб
За човека трябва да се жертва всичко. Но не и други хора. (117)
Станислав Йежи Лец
Като форма на изкуството операта е рядко и забележително творение. Според мен тя изразява човешката драма така, както не може да бъде изразена по никакъв друг начин, или поне не така красиво.
Лучано Павароти
Мисля, че най-важната характеристика, която притежавам, е, че когато включите радиото и чуете, че някой пее, вие знаете, че това съм аз. Не бъркате гласа ми с никой друг.
Лучано Павароти
Късметът е просто друга дума за съдба ... или си градиш своята собствена сам, или си прецакан.
Джон льо Каре
Всяка нация може и трябва да се учи от другите.
Карл Маркс
Народ, който е поробил друг народ, кове собствените си вериги.
Карл Маркс
Обичам хората, които разтърсват други хора и ги карат да се чувстват неудобно.
Джим Морисън
Демокрацията е нещо хубаво. Казвам го, понеже всички други системи са по-лоши.
Джавахарлал Неру
Каква грешка правим само, очаквайки някой друг да съдздаде света на нашите мечти, вместо сами да се захванем с това!
Анаис Нин
Две деца от един и същ жесток родител се гледат едно друго и виждат едно в друго образа на жестокия родител или на доскорошния си потисник. В много отношения такъв е случаят между евреи и араби: това е конфликт между две жертви.
Амос Оз
Предишна
1
...
35
36
(Текуща)
37
...
100
Следваща