Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 35
Чудото и неговият израз в поезията и изкуствата са сред най-важните неща, които изглежда отличават хората от другите животни, а интелигентните и чувствителни хора от идиотите.
Алън Уотс
Чрез другите се превръщаме в себе си.
Лев Виготски
Лидерството стои заедно с вашите хора. Хората казват, че трябва да живеете, за да се биете друг ден, но понякога трябва да покажете, че сте истински лидер.
Лейма Гбоуи
Ключът към мистерията на великия артист е, че поради неизвестни причини той ще раздаде енергията и живота си, само за да се увери, че една бележка следва друга... и ни оставя с чувството, че нещо е наред в света.
Ленард Бърнстейн
Ако няма съвест - то трябва да се страхуваш. Ако ти не се страхува, ти трябва да имаш съвест. А ако няма нито едното нито другото, то деца, няма нищо удивително в това, което става.
Леонид Якубович
Вече знаем, че в съвременните войни, водени в значителен мащаб, не може да има никаква икономическа печалба за никоя страна. Печелете или загубите, няма нищо друго освен отпадъци и унищожаване.
Лестър Пиърсън
Който умее, прави; който не умее, учи другите; а който не умее и това, учи учителите.
Лоурънс Питър
При капитализма има само един път към богатството: да обслужваш потребителите по-добре и по-евтино, отколкото го правят другите.
Лудвиг фон Мизес
Любовта няма да бъде подправена, любовта няма да изчезне. Избутайте го на една страна и той пълзи на другата.
Луиз Ърдрич
Докато не дойдох в IBM, вероятно щях да ви кажа, че културата е само един от няколко важни елемента в състава и успеха на всяка организация - заедно с визията, стратегията, маркетинга, финансите и други подобни... Дойдох да видя, и през моето време в IBM тази култура не е само един от аспектите на играта, тя е играта. В крайна сметка една организация не е нищо повече от колективната способност на нейните хора да създават стойност.
Луис В. Герстнер
Идеята за образованието е толкова обвързана с училища, университети и преподаватели, че мнозина предполагат, че няма друг начин, но образованието е достъпно за всеки в рамките на обсега на библиотека, поща или дори павилион за вестници.
Луис Л'Амур
Има специално място в ада за жени, които не помагат на други жени.
Мадлин Олбрайт
Ако можете, помагайте на другите; ако не можете, поне внимавайте да не им навредите.
Далай Лама
Не позволявайте на един луд свят, да ви каже, че успехът е нещо друго освен настоящият момент.
Екхарт Тол
Радвай се на живота, без да го сравняваш с живота на другите.
Никола дьо Кондорсе
Нищо друго не ми доставя повече щастие от това да се опитам да помогна на възможно най-много уязвими в това общество. Това е цел и съществена част от моя живот - това е вид съдба. На всеки, който в беда ме повика, аз ще се притичам - където и да съм.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Исус не дава рецепти, които да показват пътя към Бог, както правят другите религиозни учители. Исус сам по себе си е пътя.
Карл Барт
Нищо друго няма значение, само писането. Нищо друго не си заслужава...отпечатък върху тишината.
Самюъл Бекет
Основно правило на закона е, че най-благородните човешки произведения – знания, установени истини, концепции и идеи – стават, след доброволно общуване с други, свободни за всеобщо иползване, тъй както въздуха.
Луис Брандайс
Всичко, което може да бъде извършено химически, може да бъде извършено и с други средства.
Уилям Бъроуз
Мисля, че познаването на книгите е основата, върху която трябва да се надграждат други знания.
Джордж Вашингтон
Живописецът не трябва да се опитва да бъде универсален, тъй като достойнството му губи много от това, че прави едно нещо добре, а друго - зле.
Леонардо да Винчи
Предишна
1
...
34
35
(Текуща)
36
...
100
Следваща