Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 34
Винаги е било особената сила на германското ръководство да предоставя широк обхват на самостоятелността на подчинените командири - да им разпределя задачи, които оставят метода на изпълнение по преценка на индивида. От незапомнени времена - със сигурност още от времето на старейшина Молтке - този принцип отличава военното ръководство на Германия от това на другите армии.
Ерих фон Манщайн
Никога няма да разберете какво се случва вътре в главите на други хора.
Етгар Керет
Ако при теб има дори най-малка възможност да помогнеш на другите - помагай.
Зинедин Зидан
Виждам човека във всеки и всичко. Никой не е по-важен от всеки друг; Все още се мотая с моите приятели в гимназията.
Зоуи Кравиц
Нашите недостатъци растат на една почва заедно с нашите достойнства и е трудно да се извлекат едните, пощадявайки другите.
Иван Тургенев
Мъжът не трябва да бъде целият наш свят, но той трябва да бъде негова част, стоейки при другите неща.
Ирина Хакамада
Щастлив е този, който може да види красотата в обичайните неща, там, където, другите не виждат нищо!
Камий Писаро
В допълнение към властта си над правителството, основаваща се на държавно финансиране и лично влияние, банкерите могат да направляват правителствата по начини, по които им се иска да бъдат подложени на друг натиск.
Карол Куигли
Дори днес малко учени, а може би още по-малко непознати, осъзнават, че науката е метод и нищо друго.
Карол Куигли
Аргументът, че двете партии трябва да представляват противоположни идеали и политики, едната, може би, на дясната, а другата на левицата, е глупава идея, приемлива само за доктринери и академични мислители.
Карол Куигли
Автократичните правителства са господари на самопротиворечието. Казват едно, правят друго.
Алистър Рейнолдс
Нямам нищо друго освен съчувствие към хората, които са принудени да работят с мен. По-добре съм сега да избера тези, които искат да играят тази игра с мен, и тези, които не.
Алтън Браун
Много общото появяване на хомосексуализма в древна Гърция и широкото му разпространение днес в някои култури, в които подобна дейност не е табу, предполага, че способността на индивида да реагира еротично на всякакъв вид стимул, независимо дали е предоставен от друго лице или същия или противоположния пол, е основен във вида.
Алфред Кинси
Не може да се подчертава твърде често, че поведението на всяко животно трябва да зависи от естеството на стимула, който среща, неговите анатомични и физиологични способности и неговия предишен опит. Освен ако това не е обусловено от предишен опит, животното трябва да реагира идентично на идентични стимули, независимо дали те идват от някаква част от собственото му тяло, от друг индивид от същия пол или от индивид от противоположния пол.
Алфред Кинси
Знам защо съм тук и единствената ми истинска целенасочена цел е да живея всеки ден пълноценно и да се опитвам да почитам Бог и да бъда насърчение за другите. Това, което носи бъдещето, е здраво в Божиите ръце и аз съм много щастлив от това!
Кен Хенсли
Сигурността ми идва от сетивата ми, усещам посоката, в която трябва да тръгна, и изведнъж се почувствах не в тон, с това, което другите хора искат или какво очакват от мен други хора.
Ким Новак
Не исках да започвам да разчитам на това, което някой друг смята за правилно. По-лесно беше да си отидем всички заедно.
Ким Новак
Науката беше много неща, помисли си Надя, включително оръжие, с което да удари други учени.
Ким Робинсън
Теоретично неограниченото право на развитие на властта, водене на война срещу други държави е антисоциално и е двойно опасно, защото държавата като масово образуване представлява ниско морално и интелектуално ниво.
Кристиан Лоус Ланге
Литературата, а не писанията, поддържа ума и - тъй като няма друга метафора - също и душата.
Кристофър Хитчънс
Взех решения за които съжалявам, и ги взех като преживявания от които да уча... Аз съм човек, не съм съвършена, като всеки друг.
Куин Латифа
Бях озлобен от перспективата да стана безнадеждно хванат в нечия друга история.
Лайънъл Шрайвър
Предишна
1
...
33
34
(Текуща)
35
...
100
Следваща