Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 32
Аз съм такава каквато съм. Случайност не по-малко немислима от която и да е друга.
Вислава Шимборска
Моят избор е отхвърляне, тъй като няма друг начин, но това, което отхвърлям, е по-многобройно, по-плътно, по-взискателно от преди. Малко стихотворение, въздишка с цената на неописуеми загуби.
Вислава Шимборска
Работата ми върху човешкия капитал започна с усилие да изчисля, както частните, така и социалните нива на възвръщаемост за мъже, жени, чернокожи и други групи от инвестиции в различни нива на образование.
Гари Бекер
Трактатът се опитва да анализира не само съвременните западни семейства, но и тези в други култури и промените в семейната структура през последните няколко века.
Гари Бекер
Възхищавах се на другите за силата, която ми липсваше.
Георг Брандес
Една жена никога няма да признае красотата на другите.
Готхолд Ефраим Лесинг
Животът е свързан с избора. Някои съжаляваме, други се гордеем. Някои ще ни преследват завинаги. Посланието - ние сме това, което избрахме да бъдем.
Греъм Браун
В моя живота ми има различни периоди. И само страхът да умра млад ме е спрял да повтарям една или друга грешка.
Григорий Лепс
Всичко хубаво, което някога ми се е случвало, излиза от помощта на другите.
Дани Трехо
Ние не спираме да разследваме. Никога не сме доволни, че знаем достатъчно, за да се справим. Всеки въпрос, на който отговаряме, води до друг въпрос. Това се превърна в най-големия трик за оцеляване на нашия вид.
Дезмънд Морис
Всички мъже са воини. И животът за всичко във нашата вселена не е нищо друго освен война.
Дейвид Зиндел
Според мен същността на истинското приятелство е да си позволяваме малките грешки един на друг.
Дейвид Стори
Всеки от нас е роден в собствените си мистерии... но мистерията на друг може просто да ни вземе и да ни прегърне. И тогава какво усещане за връщане в дома, за принадлежност!
Алегзандър Маккол Смит
Задоволете се с това кой сте и къде сте, и правете всичко, което можете, за да донесете на другите такова удовлетворение, радост и разбиране, че сте успели да намерите себе си.
Алегзандър Маккол Смит
Всяко пътуване крие друго пътуване в рамките на своите линии: пътя който не си поел и забравеният ъгъл.
Джанет Уинтерсън
Този, който контролира обемът пари в нашата страна, се явява абсолютен собственик на цялата промишленост и търговия. И когато вие разберете, че цялата система се контролира лесно по един или друг начин от няколко могъщи хора на върха, тогава на вас не ви е нужно да се обяснява, как възникват периоди на инфлация и депресия.
Джеймс Гарфийлд
Докато политиците, духовенството, създателите на реклами и други ценности твърдят категорично, че семейството е основата на обществото, ядреното семейство като институция в момента е в сериозни проблеми.
Джейн Джейкъбс
Когато правите филм, това е просто толкова лично, а след това го излагате пред хората и става нещо друго.
Дженифър Ю Нелсън
Човек увеличава своето щастие в такава степен, в която той го доставя на другите.
Джереми Бентъм
Тиранията и анархията никога не са далеч едно от друго.
Джереми Бентъм
Ако мъжът и жената са способни да се уважават и да приемат различията си един от друг, тяхната любов има шанс да разцъфти.
Джон Грей
Когато видите грозотата зад сълзите на друг човек, това ви кара да разгледате по-отблизо своето.
Джон Д. Макдоналд
Предишна
1
...
31
32
(Текуща)
33
...
100
Следваща