Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 31
Моето отношение към мира по-скоро се основава на бирманското определение за мир - това наистина означава премахване на всички отрицателни фактори, които разрушават мира в този свят. Така че мирът не означава просто прекратяване на насилието или на война, а на всички други фактори, които заплашват мира, като дискриминация, като неравенство и бедност.
Аун Сан Су Чи
При плагиата има две музи: едната се казва Copy, а другата Paste.
Ашот Наданян
Какво е това съдба? Когато на един коловоз един срещу друг се движат два влака. Носят се летейки с огромна скорост през нощта, не подозирайки, че е възможно катастрофа. И все пак те не се сблъскват. Защо? Очевидно не е съдба!
Юрий Никулин
Творческият човек не трябва да има друга биография освен неговите произведения.
Б. Травен
Със своята сдържаност ще изведете сдържаността на друг извън границите - тогава желанията му ще се разкрият, въпреки че сърцето му беше непроницаемо.
Балтазар Грасиан
Човек струва толкова, колкото другите ще го оценят.
Балтазар Грасиан
Човек почти винаги обича по други причини, отколкото смята. Любовникът е склонен да бъде толкова пълен с тайни от себе си, колкото и обектът на любовта му от него.
Бен Хеч
От нещата, които мъжете си дават един на друг най-голямото, е лоялността.
Бен Хеч
Любовта е привързаност, която носи вниманието на ума отвъд себе си, и е смисълът на връзката с някое друго същество по отношение на него като обект.
Адам Фергюсън
Като семейство, ние сме обвързани един с друг. Това е, което всички добри музиканти разбират.
Били Джоел
Ние станахме богати, защото по-бързо от другите разбрахме, че са започнали нови времена.
Борис Березовски
Живея в Америка. Имам право да пиша каквото си поискам. И се равнява на друго право, също толкова мощно: правото да не го четете. Свободата на словото включва свободата да обиждате хората.
Брад Тор
Защо се срамувам да се събличам пред лекаря? В края на краищата той също е мъж като всеки друг.
Брижит Бардо
Учените са много заплетени в своята култура и тази култура не е девствена, недокосната от други култури и практики.
Бруно Латур
Аз съм от типа писател, който хората смятат, че други хора четат.
В. С. Найпол
Хората често охотно ругаят другите за това, което сами не харесват във себе си.
Вадим Зеланд
По-добре е да обичаш искрено себе си, от колкото неискрено другите.
Вадим Зеланд
Въпреки това на хоризонта има друга заплаха. Виждам тази заплаха в екологизма, която се превръща в нова доминираща идеология, ако не и в религия. Основното му оръжие е повишаване на алармата и прогнозиране на човешкия живот, застрашаващ изменението на климата, основано на предизвиканото от човека глобално затопляне.
Вацлав Клаус
Щастието е като пеперуда. Колкото повече опитваш да я хванеш толкова повече ти бяга. Но ако насочите вниманието си на други неща, То идва и тихо сяда на рамото ви.
Виктор Франкъл
Мисля, че разбрах рано, че семейството ми не е като другите семейства.
Виктория Готи
Лъжата не отсъствие на истината. Лъжата е друга истина.
Виктория Токарева
Съзнателният ви живот е сложна рационализация на фактите, които наистина правите по други причини.
Вилаянур Рамачандран
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
100
Следваща