Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 28
Без храна човекът може да живее най-много, но няколко седмици; без него всички други компоненти на социалната справедливост са безсмислени.
Норман Борлауг
Трагедията на живота е в това, което умира вътре в човека, докато той е жив - смъртта на истинското чувство, смъртта на вдъхновения отговор, осъзнаването, което прави възможно да почувствате болката или славата на другите хора в себе си.
Норман Казънс
Няма голяма разлика колко университетски курсове или степени може да притежава човек. Ако той не може да използва думи, за да прехвърли идея от една точка в друга, образованието му е непълно.
Норман Казънс
Няма такова нещо като грациозно стареене. Не срещам хора, които искат да се разболеят от болестта на Алцхаймер, или които искат да се разболеят от рак или артрит или някое от другите неща, които страдат от възрастните хора. Стареенето е лошо за вас и е по-добре просто всъщност да приемем това.
Обри Де Грей
Другите хора звучат плоски за ухото ми; думите им просто висят във въздуха. Но когато майка ми каже нещо, краищата се извиват.
Огастин Бъроуз
Всяка повреда, която е направена, трябва да поправите сами, защото се нуждае от поправка и няма кой друг да свърши работата. Обвинението може да е оправдано, но това няма да ви придвижи напред в живота ви.
Огастин Бъроуз
Виждаме през 20-ти век една злощастна окопна война, в която психоанализата, в борба срещу интернализираната принуда и суеверие на определена доктрина, се е изразила атеистично. За разлика от това, теологията не е просто под подозрение, че говори бездушно за Бог. И теологията, и психологията, в стремежа си към човешкото здраве, се нуждаят една от друга като дясната и лявата ръка.
Ойген Древерман
Разкажете историята, сякаш представлява интерес само за малкия кръг от вашите герои, от които може би сте един. Няма друг начин да включите живота в историята.
Орасио Кирога
Няма да пожелаеш жената на ближния си, защото има много други.
Ото Ранк
Щедростта е добродетел за хората, а не за правителствата. Когато правителствата са щедри, това е с парите на други хора, безопасността на другите хора, бъдещето на други хора.
П. Д. Джеймс
Щастието на собственото сърце само не може да задоволи душата; човек трябва да се опита да включи, ако е необходимо за своето щастие, щастието на другите.
Парамаханса Йогананда
Животът толкова ли е скъп или мирът е толкова сладък, че да бъде закупен с цената на вериги и робство? Забрани го, Всемогъщи Боже! Не знам какъв курс могат да поемат другите; но що се отнася до мен, дай ми свобода или ми дай смърт!
Патрик Хенри
Не знам какво могат да изберат другите, но що се отнася до мен, дайте ми свобода или ми дайте смърт.
Патрик Хенри
Запознаването с някой друг включва любопитство за това откъде са дошли, кои са.
Пенелъпи Лайвли
Луната от ярко сребро, която заслепява със сиянието си, осветява свят, който със сигурност вече не е наш; тъй като в нищо не прилича на онова, което може да се види в други земи.
Пиер Лоти
Представих периодичната таблица като своеобразен пътеводител за една въображаема страна, чиито елементи са различните региони. Това царство има география: елементите лежат в по-специално съпоставяне един с друг и те се използват за производство на стоки, както прерията произвежда пшеница, а езерото произвежда риба. То също има история. Всъщност той има три вида история: елементите са били открити точно както са били открити земите на света; царството беше картографирано, точно както светът беше картографиран и относителните позиции на елементите придобиха голямо значение; и елементите имат своя собствена космическа история, която може да бъде проследена до звездите.
Питър Аткинс
Убедихте се, че сме просто група обикновени момчета, които са получили лош пробив в живота. Всичко друго би разкрило мечтата ви и би ви накарало да се изправите пред реалността. Илюзията е лесна. Илюзията е изходът на губещия. Твоят начин.
Питър Ф. Хамилтън
Трябва да имате нещо общо, че да се разбирате един друг, и в нещо да се отличавате, че да се обичате един друг.
Пол Жералди
Пактът на Лигата на нациите предвиждаше да се спонсорира само защитата на определени категории мъже: национални малцинства и население на територии, контролирани от други държави.
Рене Касен
Винаги съм се смятал за танцьорка преди всичко друго.
Анет Фуничело
Пиша, защото пиша - както прави всеки в изкуствата. Ти си художник, защото чувстваш, че нямаш друг избор, освен да рисуваш. Ти си писател, защото това правиш.
Ричард Прайс
Не мисля, че има недостиг на материали по света. Или в главата ми. Просто се моля за продължаване на доброто здраве, защото имам да разкажа и други истории.
Ричард Русо
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
100
Следваща