Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 24
Това, което се явява спасение за един, погубва друг.
Даниел Дефо
Единствения изход от нещастното съществуване за човек се заключава в това, да стане достоен за доверието на друг човек.
Алберт Швайцер
Ако нямате стратегия, вие сте част от стратегията на някой друг.
Алвин Тофлър
Нещата отпаднаха от мен. Надживях определени желания; Изгубих приятели, някои от смъртта... други поради чистата неспособност да пресека улицата.
Джеймс Търбър
Учението е движение от един момент в друг.
Джиду Кришнамурти
Жените са едно, а жената съвсем друго. Може всичко да знаете за жените и въобще нищо за една единствена.
Джон Стайнбек
Всеки трети жител на планетата страда от една или друга форма на психическо заболяване. Помислете за вашите два най-добри приятеля. Ако всичко с тях е наред, то това трябва да сте вие.
Джордж Карлин
Нямам нито акции, нито други ценни книжа. Всичките си пари инвестирам в дългове.
Джордж Карлин
В другите ни дразни не отсъствието на съвършенство, а отсъствието на сходства с нас.
Джордж Сантаяна
По-рано много ме вълнуваше мнението на останалите за това, как прекарвам живота си. Но наскоро разбрах, че мнозинството хора са твърде заети със своите животи, за да отделят на някой друг дори най-оскъдна мисъл.
Дъглас Копланд
Народите по света трябва да се обединяват за следваща война, която би била междупланетна война. Народите на Земята понякога създават общ фронт за отблъсването на атаката на хора от други планети.
Дъглас Макартър
Абстрактната свобода, както и другите абстракции, не съществува.
Едмънд Бърк
Един много важен аспект на мотивацията е желанието да спрете и да погледнете нещата, които никой друг не си е направил труда да погледне. Този прост процес на фокусиране върху неща, които обикновено се приемат за даденост, е мощен източник на творчество.
Едуард де Боно
Не вярвам в благотворителността. Вярвам в солидарността. Благотворителността е толкова вертикална. Тя върви отгоре надолу. Солидарността е хоризонтална. Уважава другия човек. Имам много да уча от други хора.
Едуардо Галеано
Имам толкова много неща в главата ми, с други думи, аз се опитвам да съм наясно с всичко, а не да полудея. В живота трябва да бъдем много внимателни. Лесно е да си се полудее.
Елвис Пресли
Обичам да играя работата на други хора. Обичам да играя.
Ерик Богосян
Трябва да се избягва всичко, което може да навреди на убежденията на друг, особено религиозните убеждения. Свободата на изразяване трябва да се упражнява в дух на отговорност. Осъждам всяка явна провокация, която може опасно да разпали страстите.
Жак Ширак
Най-вярното средство да завоюваш любовта на другите е ти да им подаряваш своята.
Жан-Жак Русо
Не чакайте наоколо другите хора да ви радват. Всяко щастие, което получаваш, трябва да го направиш сам.
Алис Уокър
Да бъдеш щастлив означава да внушаваш на другите завист. А винаги ще има човек, който ще ни завижда. Главното е да разберете, кой е той.
Жул Ренар
Единственият възможен коментар за музикално съчинение е друго музикално съчинение.
Игор Стравински
Мъжът ревнува когато обича. Жената даже когато не обича, защото нейните поклонници, завоювани от други жени, изчезват от кръга на поклонниците й.
Имануел Кант
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
100
Следваща