Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 22
Всичко, което казвате, говори за вас, и особено това, което казвате за другите.
Пол Валери
Считам, че главната задача в съюза на двама човека се заключава в това, че всеки от тях пази самотата на другия.
Райнер Мария Рилке
В добрият брак хората винаги се учат един друг. Вие се учите един друг в науката на живота. Ежедневно в контакт, лежейки на една възглавница, вие си влияете един на друг неволно.
Рей Бредбъри
Не обичам колите. Аз ненавиждам интернет, ненавиждам компютрите. Те се месят в живота ни, те взимат нашето време. Хората твърде много работят на компютрите, те твърде много бърборят, вместо да се слушат и чуват един друг.
Рей Бредбъри
Истинската цивилизация е мястото, където всеки човек дава на всеки друг право, което претендира за себе си.
Робърт Ингерсол
Така че, министрите казват, че учат на благотворителност. Това е естествено. Те живеят на милостиня. Всички просяци учат, че другите трябва да дават.
Робърт Ингерсол
В ранното си детство придобих порочния навик да се считам за различен от всички останали и да се държа по различен начин от другите смъртни. Оказа се, че това е златна мина!
Салвадор Дали
Индия, новият мит, колективната фантазия, в границите на които е възможно всичко; приказка, която може да се сравни само с два други могъщи мита: Пари и Бог.
Салман Рушди
Любовта е игра на карти, в които блъфират и двете страни: едната за да спечели, а не другата за да изгуби.
Анри Рение
Човек усеща смисъла и целта на собственият живот, само когато съзнава, че е нужен на другите.
Стефан Цвайг
Морали: Те не са нищо друго освен кодиран инстинкт за оцеляване!
Теодор Стърджън
Остроумието трябва да се използва като щит, а не като меч, за да рани другите.
Томас Фулър
Нищо не може да бъде по-неправилно от предположението, с което човек понякога се среща, че физиката има един метод, химията друг, а биологията - трети.
Томас Хъксли
Знам ли, че съм прав? Присъдите не са същите като фактите. Инстинктът не е наука. Аз съм като всяко друго човешко същество, толкова грешно и толкова способно да греши. Знам само това, в което вярвам.
Тони Блеър
Напишете думите ми. Не съм гангстер и никога не съм бил. Не съм крадецът, който ви грабва портфейла. Не съм човекът, който краде колата ви. Не съм с хора, които крадат и нараняват другите. Аз съм просто твоят брат, който дава отпор.
Тупак Шакур
Трябва да създам Система, в противен случай ще бъда поробен от други хора.
Уилям Блейк
На мен ми е трудно да кажа, защо на мен ми се нрави или водят към възхищение едни или други хора, но мога да кажа, че хората, които аз обичам, обединяват едно - те умеят да ме накарат да се усмихвам от все сърце.
Уистън Хю Одън
Последният тест на лидера е, че той оставя зад себе си у другите мъже убеждението и волята да продължат.
Уолтър Липман
Най-важното нещо, което трябва да направиш в твоя живот е да не се намесваш в живота на някой друг.
Франк Запа
Никой не разбира чуждата мъка и никой не разбира радостта на другия.
Франц Шуберт
Да унижаваш другите - по-лош вид гордост, от колкото да превъзнасяш себе си не по заслуги.
Франческо Петрарка
Когато вратата на щастието се затваря, се отваря друга; но ние твърде често не я забелязваме, загледани в затворената врата.
Хелън Келър
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
100
Следваща