Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 18
...Любовта не е нищо друго освен желанието на щастието на друг човек...
Дейвид Хюм
Управлявайте своята съдба, или това ще го направи някой друг.
Джак Уелч
Единните идеи, произхождащи от непознати един за друг народи, трябва да имат общо основание на истината.
Джамбатиста Вико
Ако упоритата работа не е друго име на таланта, това е най-добрият възможен заместител на нея.
Джеймс Гарфийлд
Не мисля, че има друго толкова съществено качество за всеки вид успех, като настойчивостта.
Джон Д. Рокфелер
Резолюция първа: Ще живея за Бога. Резолюция втора: Ако никой друг не го направи, аз пак ще го направя.
Джонатан Едуардс
Композиторът не седи наоколо и не чака вдъхновение да се приближи и да се представи ... Всъщност създаването на музика е нищо друго освен въпрос на изобретение, подпомогнат и подбуден от емоция. При композирането съчетаваме това, което знаем за музиката, с това, което чувстваме.
Джордж Гершуин
Днес беше добре. Днес беше забавно. Утре е друго.
Доктор Сюс
Сутрешните часове между закуската и обяда бяха времето, което жителите на Ризехолм основно посвещаваха на шпионажа един на друг.
Е. Ф. Бенсън
Да обичаш означава да познаеш себе си в другият.
Екхарт Тол
Всеки, който информира за други хора, прави нещо смущаващо и дори отвратително.
Елия Казан
Няма да има общество, ако съвместният живот зависи от разбирането един на друг.
Ерик Хофер
Характера на човек не се разкрива никога така ярко, както тогава, когато той се опитва да опише характера на друг човек.
Жан Паул
Животът с друг човек винаги е труден.
Йоко Оно
Героите не понасят лесно компанията на други герои.
Кенет Кларк
Най-красивите тъпи момичета смятат, че са умни и се разминават с това, защото другите хора като цяло не са много по-умни.
Луиза Брукс
Аз съм като всеки друг. Аз мога да се порежа и да прокървя. И се засрамвам лесно.
Майкъл Джексън
Ако искате другите да бъдат щастливи, проявявайте състрадание. Ако искате вие самите да бъдете щастливи, проявявайте състрадание.
Далай Лама
Ако всеки един от нас, направи щастлив друг човек, дори само един, на Земята всички щяха да са щастливи!
Юрий Никулин
Защо завистниците са винаги от нещо огорчени? Защото ги ядат не само собствените им несполуки, но и успехите на другите.
Абу ал Фарадж
Ако искаш тотална сигурност, иди в затвора. Там ще те хранят, обличат, ще ти оказват медицински грижи и други такива. Единственото нещо, което липсва, е... свободата.
Дуайт Айзенхауер
В периоди на политическо угнетение едни търсят в шахмата забрава от ежедневния произвол и насилие, а други черпят от него сили за нова борба и закаляват волята си.
Александър Алехин
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
100
Следваща