Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 16
Природата, като жената, показвайки изпод одеждите си ту една част от своето тяло, ту друга, дава не по-настойчивите си поклонници надеждата, че някога ще я узнаят цялата.
Дени Дидро
Животът трябва да бъде съдържателен и пълен с любов - нищо друго не е добро, въобще не е добро, за никого.
Джак Керуак
Думи като "свобода", "справедливост", "демокрация" не са общоприети понятия, а напротив – много редко срещани. Хората не се раждат с готови познания за тях. Отнема много време и преди всичко индивидуални усилия, за да накарате другите хора да уважават това, което тези думи означават.
Джеймс Болдуин
Високите постижения изискват и някои други необичайни черти освен необичайното желание за високи награди.
Джордж Елиът
Този, който дълбоко изследва своята душа, толкова често се хваща в грешки, че по неволя става скромен. Той вече не се гордее със своята просветеност и не счита себе си за нещо повече от другите.
Клод Адриан Хелвеций
Събудилата се мисъл винаги буди някоя друга.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Дали двама се постъпили правилно като са се оженили един за друг, не може да се съди дори на сребърната им сватба.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Нищо не ни прави толкова страхливи и безсъвестни, както желанието да се харесаме на другите хора.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Трудно е да се повярва, че човек няма какво друго да скрие освен собственото си нищожество.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Суровите мисли и яростните сили са мое състояние. Не знам кой съм. Нито това кой бях. Не чувам и звук. Болката е наблизо и няма да бъде като никоя друга преди.
Норман Мейлър
За всичко, което си загубил, си спечелил нещо друго, и за всичко, което си спечелил, нещо си загубил.
Ралф Уолдо Емерсън
Ако сами не бяхме тъй горделиви, не бихме се оплаквали от гордостта на другите.
Франсоа дьо Ларошфуко
Поради самата си същност хубавото е изолирано от всичко друго. Няма път, който да води от красотата към реалността.
Хана Аренд
Нашата светлина, а не тъмнината ни плаши най-много... Няма нищо просветлено в това да се свиеш, така че другите хора да не се чувстват несигурни около теб... Ние сме родени, за да покажем Божията слава, която е в нас.
Мариам Уилямсън
Някои казват, че имам красив глас, други казват, че не е. Това е въпрос на мнение. Всичко, което мога да кажа, тези, които не го харесват, не трябва да ме слушат.
Мария Калас
С остаряването се случват три неща. Първо паметта ти отслабва, после не се сещам за другите две.
Мистър Питкин
Винаги, когато се стремим да избегнем отговорността за собственото си поведение, ние правим това, като се опитваме да дадем тази отговорност на някое друго лице, организация или образувание. Но това означава, че след това даваме силата си на това образувание.
Морган Скот Пек
За да победиш пазара, ще трябва да инвестираш сериозни долари, за да изкопаеш информация, която никой друг все още няма.
Мъртън Милър
Пожелавам ви цялото приятно вълнение, което човек може да предизвика, без да наранява другите и собственото си достойнство.
Норберт Елиас
В сърцето ви има магнит, който ще привлече истински приятели. Този магнит е безкористност, мислене на първо място за другите; когато се научиш да живееш за другите, те ще живеят за теб.
Парамаханса Йогананда
Не предполагам, че това се отнася толкова много за други физици; Мисля, че е особеност на мен, че обичам да си играя с уравнения, просто търсейки красиви математически отношения, които може би нямат никакво физическо значение. Понякога го правят.
Пол Дирак
Преди мислех, че всеки, който прави нещо странно е странен. Сега знам, че всъщност хората, които наричат другите странни, са странни.
Пол Маккартни
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
100
Следваща