Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 13
Човек, който не е свършил половината от работата си до 10 часа, рискува да остави другата половина несвършена.
Емили Бронте
Удоволствието от четенето се удвоява, ако човек живее с друг, който споделя същите книги.
Катрин Мансфийлд
Писателят е, в крайна сметка, само половината книга. Другата половина е читателят и от читателя писателят се учи.
Памела Травърз
Творецът е мотивиран от желанието за постижения, не от желанието да победи другите.
Айн Ранд
Любовта е опит да проникнеш в друго същество, но той е успешен само, ако предаването е взаимно.
Октавио Пас
Не ограничавай детето само със собствените си знания, защото то е родено в друго време.
Рабиндранат Тагор
Трябва да живееш за другите, ако искаш да живееш за себе си.
Сенека
Защо трябва да се притеснявам, какво мислят за мен другите? Аз съм такава, каквато съм. И още такава, каквато искам да бъда.
Аврил Лавин
Без другите ти си нищо. Най-ожесточеният мизантроп се нужда от хора, дори и само за това, че да го презират.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Много по-лесно е да излъжеш другите, от колкото да излъжеш самият себе си.
Марсел Жуандо
Тези, които не търсят щастие, ще го открият по-бързо от другите; за тези, които търсят щастието, забравят, че най-сигурният начин за постигане на щастие за себе си е да го търсят за другите.
Мартин Лутер
Сълзите на жените са продължение на разговора с други средства.
Марчело Мастрояни
Винаги вярвайте в себе си, защото ако не вярвате, тогава кой друг ще повярва?
Мерилин Монро
И всеки от нас, който предполага, че може да ръководи другите, е длъжен постоянно и напрегнато да се учи.
Анатолий Луначарски
За да обучиш друг, трябва повече ум, отколкото да обучиш сам себе си.
Мишел дьо Монтен
Трудностите и несгодите разрушават едни хора, но създават другите.
Нелсън Мандела
Ние твърде много се занимаваме със секса в черепната си кутия и твърде малко на другите места.
Норман Дъглас
А какво, ако нашата Земя е ад, на другите планети?
Олдъс Хъксли
Уважението към другите води до уважение към себе си.
Рене Декарт
Винаги сте свободни да промените решението си и да изберете друго бъдеще или друго минало.
Ричард Бах
Зле си представям, какво става с хората: те не се учат по пътя на разбиране. Те се учат по някакъв друг начин - по пътя на механичното запомняне или нещо различно. Тяхното знание е толкова крехко!
Ричард Файнман
Този, който живее в стъклен дом, не трябва да хвърля камъни по другите.
Робърт Луис Стивънсън
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
100
Следваща