Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Друг" - страница 100
Игрите не трябва да са само забавни. Те трябва да учат или да предизвикват интерес към други неща.
Хидео Коджима
Да запалиш една свещ към Бога и друга към дявола е принципът на мъдростта.
Хосе Бергамин
Всички сме лицемери. Не можем да виждаме себе си или да съдим себе си по начина, по който виждаме и съдим другите.
Хосе Емилио Пачеко
Аз разбирам шахмата по-добре от всеки друг жив майстор.
Хосе Раул Капабланка
Никога няма да ме чуете да отричам други държави.
Хуан Мануел Сантос
Ако ние не се доверяваме един на друг, ние ще трябва да живеем в рамките на нашите възможности.
Хърбърт Прокноу
Размишлението и водата са вечно неотделими едно от друго.
Херман Мелвил
Не съм особено загрижен за това, какъв мой образ е отпечатан в съзнанието на другите, но все пак аз им благодаря за вниманието им.
Хю Джакман
Мисля, че всяка роля, която трябва да играете, не толкова преобразява, но обичам да го мисля като разбиране на психологията на друг герой.
Хюго Уивинг
Нацията може да бъде една или друга, демокрация или империализъм, но не може да бъде и двете. Ако се придържа към империализма, тя, подобно на старата Римска република, върху която беше моделирана толкова голяма част от нашата система, като старата Римска република, ще загуби демокрацията си към вътрешна диктатура.
Чалмърс Джонсън
Нещото, което ни подтиква към гордост или срам, не е просто механичното отражение на самите нас, а въображаемият ефект от това отражение върху съзнанието на другия.
Чарлз Кули
Като разпознавате благоприятното мнение за себе си и се наслаждавате на него, вие в известна степен отдавате себе си и душевното си спокойствие на пазенето на друг, в чието отношение никога не можете да сте сигурни. Имате нов източник на съмнения и опасения.
Чарлз Кули
Човек с определен характер и цел, който разбира нашия начин на мислене, със сигурност ще упражни власт над нас. Не може напълно да му се противопостави; защото, ако той ни разбира, той може да ни накара да го разберем чрез думата, погледа или друг символ.
Чарлз Кули
Чакрите или силовите центрове са точки на свързване, в които енергията тече от едно тяло на човек към друго... всички тези колела се въртят непрекъснато и в главината или отворената уста на всяко винаги тече сила от по-висш свят.
Чарлз Ледбитър
Като чуят за тези различни възможности, хората понякога възкликват прибързано, че разбира се не може да има мисъл в съзнанието на Учителя да избере нещо друго освен това, което помага най-много на човечеството - забележка, която по-доброто знание би им попречило да направят. Никога не трябва да забравяме, че има и други еволюции в слънчевата система освен нашата собствена и без съмнение е необходимо за осъществяването на обширния план на Логоса да има адепти, работещи по всичките седем линии, които споменахме . Със сигурност изборът на Учителя би бил да отиде навсякъде, където работата му е най-необходима - да постави услугите си с абсолютна безкористност на разположение на Силите, отговарящи за тази част от великата схема на еволюцията.
Чарлз Ледбитър
Ние често говорим за теософията сама по себе си не като религия, а като истина, която стои зад всички религии. Това е така; но от друга гледна точка със сигурност можем да кажем, че това е едновременно философия, религия и наука.
Чарлз Ледбитър
Само поезията може да измери разстоянието между нас и Другия.
Чарлз Симик
Всяко разкаяние за греха е подходящо да насърчи не съвсем милосърдно желание други хора да проявяват подобно разкаяние.
Чарлз Уилямс
Любовта - това е чувство, вдъхновяващо ни за това, да ставаме по-добри. Това е нещо, което съхранява нашата връзка с другите. Това е нещо, което ни дава състрадание. Това е нещо, което ни дава енергията да извършваме грандиозни постижения над своя живот, а още това е нещо, на което можете да разчитате, когато нямате на какво друго.
Честър Бенингтън
Цялото щастие идва от желанието другите да бъдат щастливи.
Шантидева
Участие в тази свята мистерия: да заеме мястото на другите, давайки им своето.
Шантидева
Не съм властен – просто се оказах по-способен от повечето други.
Шанън Хейл
Предишна
1
...
97
98
99
100
(Текуща)
Следваща