Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нещо" - страница 96
Вярвам, че сме ориентиран към историята вид и че разбираме как се събират нещата в контекста на разказа. Срамно е, че науката отдавна не се преподава по този начин. Обикновено това е фактът, напълно лишен от човешки опит или каквато и да е представа за това как ученият е стигнал до това заключение.
Ан Друян
Като вид сме склонни да лъжем доста - и за себе си, и един за друг. Това е нещо за примати. Така че, една причина да започнете кариера в науката и технологиите или да научите повече за тези предмети е да станете по-могъщ човек.
Ан Друян
Написвате книга и завършвате книгата. Това си свърши работата, нали? Печелите Букър и имате съвсем нова работа. Трябва да си нещото, нали? Така че вместо да пишете историята, вие някак си сте историята. И че намерих този вид ужасен.
Ан Енрайт
Не се сещам за нещо, което бихте казали за ирландците, което е абсолютно вярно.
Ан Енрайт
Намирам, че съм ирландка, доста износващо нещо. Отнема толкова много работа, защото е социална конструкция. Хората мислят, че ще бъдеш това, това и това.
Ан Енрайт
Няма такова нещо като живот, който не е нормален, или няма такъв живот като ненормален. Всички ние имаме невероятен живот; всички ние имаме много скучен живот.
Ан Енрайт
Работя по изреченията. Много от нещата, които хората намират за отличителни в писането ми, смятам за естествени.
Ан Енрайт
Четенето е частен акт, частен дори от човека, който е написал книгата. След като романът е там, авторът е извън въпроса. Читателят и книгата имат свои собствени взаимоотношения сега и трябва да бъдат оставени сами, за да решат нещата сами.
Ан Патчет
Пишете, защото обичате изкуството и дисциплината, а не защото искате да продадете нещо.
Ан Патчет
Моята майка е искала да стане актриса, но никой не и е помогнал. Мисля, че тя беше първата, която видя нещо в мен.
Майкъл Кларк Дънкан
Достъп до книги и насърчаване на навика за четене: тези две неща са първите и най-необходими стъпки в образованието и библиотекарите, учителите и родителите в цялата страна го знаят. Това е право на нашите деца и е и нашата най-добра надежда и тяхната най-добра надежда за бъдещето.
Майкъл Морпурго
Много от това, което е страхотно в литературата, е придобит вкус и трябва да го придобиеш на първо място. Нашата работа като родители е основно да предаваме ентусиазма, който сме имали към нещата, които обичахме. Така ще ги накараме да се влюбят в четенето на първо място и, да се надяваме, да останат влюбени в него.
Майкъл Морпурго
Мисля, че има нещо в изучаването на книга, което ще я убие, ако не внимаваш.
Майкъл Морпурго
Всички знаем, че страхотните спомени от нашето детство са малките триумфи – няма значение дали това е било в писане, изкуство, на хокейното игрище или на футболното игрище. Това е нещо, което те кара да се чувстваш – "Мога да правя тези неща."
Майкъл Морпурго
Много деца, както направих аз, се отдалечават от думите поради страха - което е нещо, което трябва да извадите от образованието: страхът да се тревожите какви оценки ще получите, задържането, притеснението, че ще разочаровате хората, вашето родители, учители.
Майкъл Морпурго
Искам хората да знаят, че в Сомалия има нещо повече от грабежи и пиратство.
Майкъл Палин
Забелязал съм, че истински жизнен опит ти получаваш тогава, когато правиш нещо, което ненавиждаш, а не тогава, когато правиш това, което го правиш без ум.
Майкъл Пит
Без такова нещо като бързо хранене нямаше да има нужда от бавно хранене.
Майкъл Полан
Ще изчезне... Нещата в главата ти. Малко по малко.
Майкъл Томас Форд
Продължавам да чувствам, че всички искат да се извиня за нещо.
Майкъл Томас Форд
Като добри маркетолози, ние обичаме да бърникаме с нещата и да ги правим по-добри.
Майкъл Фрийман
Науката не е нещо. Това е глагол. Това е начин на мислене за нещата. Това е начин да се търсят естествени обяснения за всички явления.
Майкъл Шърмър
Предишна
1
...
95
96
(Текуща)
97
...
100
Следваща