Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нещо" - страница 89
Има малко неща, които са по-фундаментално окуражаващи и стимулиращи от това да видиш как някой друг умира.
Стенли Кубрик
Благодаря на Бог за нещата, които не притежавам.
Тереза Авилска
Иска ми се само да мога да пиша с двете ръце, за да не забравя едно нещо, докато казвам друго.
Тереза Авилска
Мислите ли, че е малко нещо да притежавате къща, от която да се виждат прекрасни неща?
Тереза Авилска
Функцията на правителството - да забавя хода на нещата.
Тимъти Лиъри
Страхотното нещо на брака е, че създава доверие, най-ценното нещо.
Тиодор Зелдин
Британците са превърнали чувството си за хумор в национална добродетел. Странно е, защото през по-голямата част от историята хуморът е смятан за евтин, а смехът е нещо за по-нисши класове. Но британските аристократи изобщо не се интересуваха какво мислят хората за тях, така че направиха хумора приемлив.
Тиодор Зелдин
Мисля, че е невъзможно да се предвиди бъдещето, но е възможно да се погледне в миналото и да се види как човек може да направи различно от това, което предците му са направили и да се поучи от грешките си, и може да види как въпреки че има огромни сили, които го спират правейки каквото иска, има малки дупки, в които индивидът може да направи нещо.
Тиодор Зелдин
Безпокои ме, че в живота има толкова незначителни неща. В мен тиктака часовник. Аз не се боя от смъртта, но съм на ясно, че на наше разположение е много ограничен период от време. То е немного, и затова ние сме длъжни да използваме всяка секунда.
Том Форд
Странно нещо! Ако сте обсебен от някаква мисъл, то тогава ви привлича на всяка крачка, дори и във въздуха можете да я помиришете.
Томас Ман
Две неща, за които човек никога не бива да се сърди: на какво може да помогне и на какво не може да помогне.
Томас Фулър
Моето мнение е, че все още, за да спечелите от гледна точка на лейбъристите, трябва да имате силен съюз с бизнеса, както и със синдикатите. Трябва да сте много в центъра на неща като реформа в публичния сектор.
Тони Блеър
Знаете ли, едно от нещата, които научих, след като излязох от длъжност, е колко по-лесно е да дадете съвет, отколкото да вземете решението. Искам да кажа, знаете, че е трудно.
Тони Блеър
Някои неща се учат по-добре в спокойствие, а други в буря.
Уила Катър
Бракът ми се струва нещо много важно.
Уилям Дефо
Когато правите нещо за друг човек (или нещо по заповед на друг човек) - това е много по-интересно, отколкото ако сте направили нещо за себе си. Не можете да го контролирате.
Уилям Дефо
... ако хората говореха, само тогава когато имаха да кажат нещо, скоро съвсем биха се отучили да общуват.
Уилям Съмърсет Моъм
Любовта трае, когато влюбените обичат много неща заедно, а не само един друг.
Уолтър Липман
Ако пресата съобщава световните новини по същия начин, по който съобщават нещо за мен, тогава имаме големи проблеми.
Франк Синатра
Аз не съм способен да спра. Аз винаги трябва да правя нещо.
Франк Синатра
Голямо предимство е да си трезвен, когато всички са пияни. Няма да кажете прекалено много и най-важното е, че ако решите да си позволите нещо, ще можете да изберете време, в което никой вече не забелязва нищо или не се чува от всички.
Франсис Скот Фицджералд
Надявам се, че ми остава време да снимам нещо красиво. Знам, че тийнейджърите няма да тичат към този филм, но определено ще го гледат, когато пораснат.
Франсис Форд Копола
Предишна
1
...
88
89
(Текуща)
90
...
100
Следваща