Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нещо" - страница 82
Преди всичко творческото мислене е това, което стои в основата на откритията. Трябва да се осмеляваш да мислиш различно, да виждаш нещата от различни страни, за да достигаш по-често до случайна нова идея. Трябва да разработваш дори най-глупавите си идеи и ако правиш това системно, винаги ще се получава нещо полезно.
Симон ван дер Меер
Мисля, че трагичното усещане се поражда у нас, когато сме в присъствие на герой, който е готов да се раздели с живота си, ако е необходимо, но да запази едно определено нещо – усещането за лично достойнство.
Артър Милър
Нещата водят съществуването и същността си от взаимната зависимост и не са нищо сами по себе си.
Нагарджуна
Всички се научаваме да пишем във втори клас. Някои продължаваме напред към по-значими неща.
Боби Найт
Публично казваме едно нещо ... но в същност правим друго.
Ричард Никсън
Новината е нещо, което някой някъде не иска да бъде публикувано... Всичко останало е реклама.
Алфред Хармсуърт, лорд Нортклиф
Аз съм изучавал тези неща, а вие не сте.
Исак Нютон
Според скалата на ценностите на моите родители, колкото едно нещо беше по-западно, за толкова по-културно се считаше то.
Амос Оз
Ако правите нещо твърде дълго, започва да му липсва остротата, започва да става прекалено лесно.
Джулия Ормънд
Ако променяш света, ти работиш над важни неща. Тогава си и развълнуван да ставаш сутрин рано.
Лари Пейдж
Във възпитанието няма нищожни неща.
Николай Пирогов
Математиката е изкуството да се назовават различни неща с едни и същи имена.
Жул Анри Поанкаре
Направете нещо, което си заслужава да се запомни.
Елвис Пресли
Всеки път, когато си помисля, че съм стар и всеки момент ще грохна, се случва нещо друго.
Елвис Пресли
Може би нещо не разбирам, но народната култура си е народна култура, кое друго е традиционното? Ние нямаме нетрадиционна народна култура.
Владимир Путин
Русия не е страна, която се страхува от нещо.
Владимир Путин
Някои казват, че животът е най-важното нещо, но аз предпочитам четенето.
Рут Рендъл
Рекламата е изкуство да се убеждават хората да харчат пари, каквито нямат, за неща, които не им трябват.
Уил Роджърс
Смелостта не е липса на страх, а по-скоро преценката, че нещо друго е по-важно от страха.
Франклин Делано Рузвелт
Започнах да пиша на първо място, защото очаквах всичко да се промени, а исках в писмена форма да имам нещата такива, каквито са били.
Уилям Сароян
Искам да направя нещо, искам да говоря на по-универсален език.
Уилям Сароян
Не забравайте, че някои неща струват повече от други.
Уилям Сароян
Предишна
1
...
81
82
(Текуща)
83
...
100
Следваща