Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нещо" - страница 81
Нека сами си произвеждаме нещата, в това число и противозачатъчните средства. Нашите не са красиви, но са по-здрави и надеждни.
Владимир Жириновски
Не е напълно погрешно да се каже, че няма такова нещо като лоша снимка - само по-малко интересна, по-малко уместна, по-малко загадъчна.
Сюзан Зонтаг
Да бъдеш свободен и да живееш живота си освободено, това е най-прекрасното нещо.
Мигел Индурайн
Никога не съм срещал гений. Гений за мене е този, който се справя добре в нещо, което всъщност мрази. Всеки може да се справи добре с това, което обича – трябва само да намери какво е то.
Клинт Истууд
Понякога, ако искате да видите промяна към по-добро, трябва да вземете нещата в свои ръце.
Клинт Истууд
Войната не е нещо друго, а разширение на единоборството. Представете си схватка на двама борци. Всеки от тях се стреми с помощта на физическо насилие да принуди другия да изпълнява неговата воля; най-близката му цел е да съкруши противника и така да го направи неспособен за всякаква по-нататъшна съпротива.
Карл фон Клаузевиц
Е, голяма работа в края на краищата! Анонимността в човешкия свят е по-добро нещо, отколкото славата в рая, защото какво е раят? Какво е земята? Те съществуват само в умовете ни.
Джак Керуак
Без срокове и ограничения аз просто съм склонен да се натоваря с други неща.
Вал Килмър
Смятам, че все още не съм направил нещо особено, но работя наистина здраво.
Вал Килмър
Джордж Лукас не притежава особена физическа издържливост. Той беше толкова нещастен, правейки "Междузвездни войни", че просто заяви, че повече няма да прави такова нещо.
Франсис Форд Копола
Трябва наистина да бъдете много смели спрямо вашите инстинкти и идеи. В противен случай ще отстъпите и запомнящите се неща, които можете да направите, ще бъдат изгубени.
Франсис Форд Копола
Проблемът с прекалено бързото говорене е, че можеш да кажеш нещо, за което още не си и помислил.
Ан Ландърс
Имам нужда от нещо наистина красиво, което да видя в хотелската стая.
Вивиан Лий
Никога не съм намирала акцентите за нещо трудно при изучаването на чужди езици.
Вивиан Лий
Колко жестоко нещо е войната - да разделяш и унищожаваш семейства и приятели; да помрачаваш най-чистите радости и щастието, което Бог е дал на този свят; да изпълваш сърцето си с омраза, вместо с любов към ближните си и да опустошаваш красивото лице на тази прекрасна земя.
Робърт Лий
Има две неща в обикновения разговор, които обикновените хора не обичат – информацията и остроумието.
Стивън Лийкок
Писането не е никакъв проблем: просто нахвърляш идеите, когато те се появят. Набързо написаната бележка е най-простото нещо – появата на мислите е онова, което всъщност е трудно.
Стивън Лийкок
Има само едно нещо по-лошо от промяната – и това е статуквото.
Джон льо Каре
Направих поредица от погрешни решения относно последните си книги – продал съм правата на студии за нелепи суми и филмите никога няма да бъдат направени. Това е най-тъжното от всички неща, защото те вече са заключени и никой не може да ги екранизира.
Джон льо Каре
Кой си мисли, че законът има нещо общо със справедливостта? Те съществуват тъкмо защото не можем да имаме справедливост.
Уилям Макилвани
Изкуството на театъра е действието. Това е изследване на ангажираността. Самата дума е действие. Да "кажеш" думата, така че да я направиш чуваема и разбираема за всички в театъра, е именно ангажираност; това е висше изкуство: да видите едно човешко същество да говори от сцената на хиляди други, подобни на него, казвайки: "Тези думи, които говоря са "истина", а не нещо приблизително. Те са Божията истина и аз ги потвърждавам с моя живот", което актьорът прави на сцената.
Дейвид Мамет
Изненадата е половината от битката. Много неща са половината от битката, загубата е половината от битката. Но нека помислим за това какво е цялата битка.
Дейвид Мамет
Предишна
1
...
80
81
(Текуща)
82
...
100
Следваща