Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нещо" - страница 75
... но имаше нещо, което моят убиец не разбра: не разбираше колко бащата може да обича детето си.
Алис Сиболд
Трябва да умееш да избираш. Една и също нещо не може да бъде правдиво, и правдоподобно.
Жорж Брак
Музиката има тази способност да бъде вълшебно нещо и аз бях като, може би музиката е превозното средство, което ни пренася в онзи друг свят.
Зак Снайдър
Аз съм нещо като самурай. Казват, че ако искаш да бъдеш самурай, не можеш да се страхуваш от смъртта и щом трепнеш, ти отрязват главата. Не се страхувам да загубя този бизнес.
Ивон Шуинар
...защото само музиката може да премахне различията на език или култура между двама души и призовават нещо неразрушимо в тях.
Ирен Немировски
Никога не инвестирайте себе си в нещо толкова дълбоко, че неговият провал може да ви коства вашето щастие.
Иън Колдуел
Легендите трябва да останат легенди, в противен случай те стават истории, а естественият ход на нещата предполага обратното движение: от истории към легенди.
Иън Макдоналд
Едно от нещата, които обичам в музиката, са изпълненията на живо.
Йо-Йо Ма
Мисля, че едно от великите неща в това, да си музикант, е, че никога не спираш да учиш.
Йо-Йо Ма
Първото нещо, което човек ще направи за своите идеали, е лъжа.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Когато питаме за общите форми на икономическите явления, за техните еднообразия или за ключ към тяхното разбиране, ние ipso facto показваме, че желаем в този момент да ги разглеждаме като нещо, което трябва да се изследва, да се търси, като "неизвестен"; и че искаме да ги проследим до сравнително "познатото", точно както всяка наука се занимава с обекта си на изследване.
Йозеф Алоиз Шумпетер
В природата никога не виждаме нищо изолирано, а всичко във връзка с нещо друго, което е преди него, до него, под него и над него.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Само от радост и скръб човек знае нещо за себе си и съдбата си. Те се научават какво да правят и какво да избягват.
Йохан Волфганг фон Гьоте
За да създадете нещо, трябва да сте нещо.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Съдбата ни изпълнява нашите желания, но по свой начин, за да ни даде нещо извън нашите желания.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Кой е най-мъдрият човек? Който нито знае, нито желае нещо друго освен това, което се случва.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Има нещо от свежестта на ума, от лекотата на духа в Лин, което от векове е свързано в съзнанието на хората с планините на Швеция и шведската радост в природата.
Йоханес Йенсен
Ако вие сте надарен човек, това не означава, че нещо сте получили. Това означава, че вие можете нещо да дадете.
Карл Густав Юнг
Единственото нещо, което е по-лошо от това да бъдеш наранено, е всички да знаят.
Кари Фишър
В семейството ни имаше голямо напрежение, защото баща ми не искаше да има нищо общо с мен. Той беше щастлив да види брат ми и сестра ми, но не и мен. Не знам защо. Може би беше срам. Не знам. Но той никога не е искал да има нещо общо с мен. Това отхвърляне беше ужасно болезнено и продължи с години.
Карол Вордерман
Първият ми брак беше напълно неподходящ и не трябваше да се случи. Беше нещо като вихрушка, отскок. Бях на 23 или 24 - бебе.
Карол Вордерман
...вече нямаме интелектуално задоволяващи споразумения в нашата образователна система, в нашите изкуства, хуманитарни науки или нещо друго; вместо това имаме лозунги и идеологии. Идеологията е религиозен или емоционален израз; не е интелектуален израз.
Карол Куигли
Предишна
1
...
74
75
(Текуща)
76
...
100
Следваща