Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нещо" - страница 69
Погребваме нещата толкова дълбоко, че вече не помним, че имаше какво да погребем. Телата ни помнят. Нашите невротични състояния помнят. Но ние не го правим.
Джанет Уинтерсън
...да промените нещо, което не разбирате, е истинската природа на злото.
Джанет Уинтерсън
Ти каза "Обичам те". Защо най-неоригиналното нещо, което можем да си кажем, все още е нещото, което копнеем да чуем?
Джанет Уинтерсън
Няма такова нещо като автобиография, има само изкуство и лъжи.
Джанет Уинтерсън
Има известна съблазнителност за мъртвите неща. Можете да се отнасяте лошо, да променяте и оцветявате мъртвите. Няма да се оплачат.
Джанет Уинтерсън
Четенето на поезия ми дава усещане за спокойствие, благополучие и любов към човечеството - същите неща, които по-гъвкавите жени получават от йога.
Джей Кортни Съливан
Остани съсредоточен. Говорете за неща, които ще имат значение за хората, разбирате ли? Това е икономиката, глупако.
Джеймс Карвил
Понякога правилното нещо се прави по грешна причина, а понякога, за съжаление, грешното се прави по правилната причина.
Джеймс Карвил
Идва момент, когато осъзнаваш, че всичко е мечта и само тези неща, запазени в писмен вид, имат някаква възможност да бъдат реални.
Джеймс Солтър
Технологиите трябва да улеснят живота ни, като ни позволяват да правим нещата по-бързо и ефективно. Но твърде често изглежда, че затруднява нещата, оставяйки ни дистанционно управление с петдесет бутона, цифрови фотоапарати със стотици загадъчни функции и ръководства за дължина на книги и автомобили със системи за табло, достойни за космическата совалка.
Джеймс Суровецки
Нека нещата да бъдат, оставете себе си, оставете всичко да бъде и го приемете такова, каквото е. Нищо повече. Нищо по-малко.
Джеймс Фрей
Биология ли сме или Бог или нещо по-висше? Знам, че сърцето ми бие и го слушам. Пулсът е биология, но каква е песента?
Джеймс Фрей
Зависимите, като група, обикновено получават далеч над средното ниво o тестове за интелигентност. Защо? Ти ми кажи. Предполагам може би сме достатъчно умни, за да сме разбрали колко скапани са нещата и решаваме, че зависимостта е единственият начин да се справим с нея.
Джеймс Фрей
Бях слаб и жалък и не можех да се контролирам. Обяснението, особено глупаво, не променя обстоятелствата. Трябва да се променя, трябва да се променя и в този момент промяната е единствената ми възможност, освен ако не съм готов да умра. Важно е само да си направя нещо друго и някой друг за в бъдеще.
Джеймс Фрей
Клюка. Колкото повече говорите защо хората правят неща, толкова повече идеи имате за това как работи светът.
Джейн Смайли
Очарованието с коне предшестваше всяко друго нещо, което знаех. Преди да бъда майка, преди да съм писател, преди да знам фактите от живота, преди да съм била ученичка, преди да се науча да чета, исках кон.
Джейн Смайли
Неудовлетвореност - верен знак, че е време да промениш нещо.
Джерард Бътлър
Моят съвет към авторите би бил да се опитат да направят нещо оригинално, а не да се опитват да предвидят какво търси пазарът.
Джеф Кини
Ако човек трябва да оцелее, той ще се научи да се наслаждава на съществените различия между хората и между културите. Ще научи, че разликите в идеите и нагласите са наслада, част от вълнуващото разнообразие на живота, а не нещо, от което да се страхувате.
Джийн Родънбери
Всички учени трябва да съобщават работата си, защото какъв е смисълът да научавате нови неща за това как работи светът, ако не казвате на никого за тях?
Джим Ал-Халили
Смехът, подобно на любовта, има своя сила да оцелее в най-страшните неща, които животът хвърля. Освен това той го прави с шик.
Джим Бъчър
Само тези, които имат търпение да правят прости неща, перфектно някога придобиват умението да правят трудните неща лесно.
Джим Корбет
Предишна
1
...
68
69
(Текуща)
70
...
100
Следваща