Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нещо" - страница 63
С течение на времето вие се променяте, научавате нови неща, отношението ви е различно. В момента все още се наслаждавам на ски състезанията толкова много, че би ми било трудно да мисля за прекратяване на кариерата си.
Херман Майер
Можете да кажете обратното на нещо, което сте казали, но не можете да направите обратното на нещо, което сте направили.
Хосе Бергамин
Кубизмът е само нов начин за представяне на нещата.
Хуан Грис
За мен формата никога не е абстрактна, тя винаги е звезда, човек или нещо друго.
Жоан Миро
Музиката става нещо, което е нейно собствено същество.
Хърби Хенкок
Инженерът и по-общо дизайнерът се занимава с това как трябва да стоят нещата - как трябва да бъдат, за да постигнат цели и да функционират.
Хърбърт Саймън
Изобщо няма морал за технологиите. Технологията разширява нашите начини за мислене на нещата, разширява нашите начини за правене на неща. Ако сме лоши хора, ние използваме технологията за лоши цели и ако сме добри хора, ние я използваме за добри цели.
Хърбърт Саймън
Може би трябва да имаме свят, в който нещата са разделени между хората доста справедливо.
Хърбърт Саймън
Да бъдеш в гората през нощта е красиво нещо.
Хюго Уивинг
Не ми пукаше за репортажи, отразяващи едно и също нещо ден след ден - кратък период на внимание.
Чарлз Портис
Условията на близкото бъдеще трябва естествено да се развият от тези, които виждаме днес; и мисля, че като гледаме наоколо, освен ако не сме ужасно предубедени, трябва да признаем, че въпреки нашата хвалена цивилизация има много неща, които са крайно незадоволителни.
Чарлз Ледбитър
Известната поговорка "Бог е любов", обикновено се приема, означава, че Бог е като нашето непосредствено емоционално угаждане, а не че значението на любовта трябва да има нещо като "другостта" и ужаса от Бога.
Чарлз Уилямс
Джаз музикантът може да импровизира въз основа на познанията си по музика. Той разбира как нещата вървят заедно. За един готвач, след като имате тази основа, точно тогава кухнята е наистина вълнуваща.
Чарли Тротър
Превъзходството е за борба и преследване на нещо старателно, със строг и решителен подход да го правите правилно. Добре е, ако има недостатъци в процеса - това го прави по-интересен.
Чарли Тротър
Един ден, когато стана по-смел мъж, ще й кажа тези неща и тогава ще я погледна в очите, ще й кажа, че я обичам и ще я помоля да бъде само моя. Но до този ден ние сме само приятели.
Чарли Хюстън
Ако веднъж съм видял нещо, което не мога да обясня, това не го прави истински. И ако един трик на тъмното ме поби, това не ги прави истински. И ако един луд каже, че това, което е в основата на всички нас, е безсмислен, трептящ колчан от черна сянка, това е само още една причина да не вярваме.
Чарли Хюстън
Най-прекрасните и най-силните неща в света, знаете, са просто нещата, които никой не може да види.
Чарлс Кингсли
Всичко, от което се нуждаем, за да ни направи истински щастливи, е нещо, за което да бъдем ентусиазирани.
Чарлс Кингсли
Същността на войнството или същността на човешката храброст е отказът да се откажеш от когото и да било или от нещо.
Чогям Трунгпа
Правилното ходене по духовния път е много фин процес; това не е нещо, в което да се хвърляте наивно. Има множество странични пътища, които водят до изкривена, егоцентрична версия на духовността; можем да се заблудим да мислим, че се развиваме духовно, когато вместо това укрепваме егоцентризма си чрез духовни техники. Това основно изкривяване може да се нарече духовен материализъм.
Чогям Трунгпа
Музиката ней-прекрасното нещо на земята. Но дори тя не събужда мъртвите.
Шарлот Генсбург
Това което е било травма физическа или душевна, трябва да се запълни с нещо създадено от нас. Ако не се запълни, остава пробойна и то завинаги.
Шарлот Генсбург
Предишна
1
...
62
63
(Текуща)
64
...
100
Следваща