Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нещо" - страница 4
Чувал съм, че живота не е лошо нещо, но аз предпочитам четенето.
Логан Смит
Казват, че е по-добре да си беден и щастлив, отколкото богат и злочест. А какво ще кажете за нещо компромисно – като среднобогат и просто без настроение?
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Трудно е да накараш човек да разбере нещо, когато заплатата му зависи от това той да не го разбира.
Ъптън Синклер
Две неща изпълват душата с винаги нови и нарастващи удивление и страхопочит, колкото и често и продължително мисълта отново да се е заета с тях: звездното небе над мен и моралният закон вътре в мен.
Имануел Кант
Философията ми за живота е проста: нужно ми е да обичам някого, да чакам някого и да направя нещо.
Елвис Пресли
Музиката не лъже. Ако нещо трябва да се промени на този свят, това може да стане само чрез музиката.
Джими Хендрикс
Любовта, дружбата и уважението не могат да свържат така както общата ненавист към нещо.
Антон Чехов
Има нещо много по-силно от всяка войска на света - и това е идея, чието време е дошло.
Виктор Юго
За да постигнем велики неща, трябва не само да действаме, но и да мечтаем. Но не само да планираме, а и да вярваме.
Анатол Франс
Такова нещо, като общество, не съществува. Има отделни мъже, отделни жени, и има семейства.
Маргарет Тачър
Интелектуалец - това е човек, който е намерил нещо по-интересно от секса.
Олдъс Хъксли
Литературата е изкуството да напишеш нещо, което трябва да бъдете прочетено два пъти, а журналистиката - това, което може да бъде схванато от първия път.
Сирил Конъли
Опитайте се да научите нещо за всичко и всичко за нещо.
Томас Хъксли
За да преуспеете в бизнеса, е необходимо да накарате другите да виждат нещата така, както ги виждате и вие.
Аристотел Онасис
Молете се, че самотата ви може да ви подтикне да намерите нещо, за което да живеете, достатъчно голямо, за което да умрете.
Даг Хамаршелд
Прочетете всеки ден нещо, което никой друг не чете. Помислете всеки ден нещо, което никой друг не мисли. Правете всеки ден нещо, което никой друг не би бил достатъчно глупав да направи. Лошо е умът винаги да е част от единодушие.
Кристофър Морли
Живота е странното нещо, което се случва с мен по пътя към гроба.
Куентин Крисп
Ако вие искате да постигнете нещо, вие трябва да притежавате мъжество за неуспехи.
Кърк Дъглас
За да има моята постъпка морална ценност, тя трябва да е свързана с моето убеждение. Аморално е да се прави нещо от страх пред наказание или за придобиване от другите на добро мнение за себе си.
Георг Хегел
Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго.
Джон Стайнбек
Имай смелостта да бъдеш невеж в много неща, за да избегнеш бедствието да бъдеш невеж във всичко.
Сидни Смит
Щастието при интелигентните хора е най-рядкото нещо, за което знам.
Ърнест Хемингуей
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
100
Следваща