Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нещо" - страница 31
Ако нещо не може да продължи вечно, то ще спре.
Хърбърт Щайн
Властта и образованието са съвършено различни неща. Владетелят го почитат в неговата страна, а ученият навсякъде.
Чанакя
Идеята, че да видиш живота означава да ходиш от място на място и да правиш голямо разнообразие от очевидни неща, е илюзия, естествена за тъпите умове.
Чарлз Кули
Ако вярвам в нещо, това е в тъмната нощ на душата. Страхът е моята религия, а мистерията е нейната църква.
Чарлз Симик
Ние действаме така, сякаш комфортът и луксът са били основните изисквания на живота, когато всичко, което ни е нужно, за да ни направи истински щастливи, е нещо, с което да бъдем ентусиазирани.
Чарлс Кингсли
Вие можете да затворите очи пред нещата, които не искате да видите, но вие не можете да скриете своето сърце пред нещата, които не искате да чувствате.
Честър Бенингтън
Вие се отегчавате, ако правите едно същото нещо твърде много.
Шон Ашмор
Метафизичните принципи са примамливи преки пътища, но не и надеждни ръководства. Има основателни причини, поради които нещата често се случват по причини - а също и причини, поради които това не е основен принцип.
Шон Карол
Истинската цел [на Дзен] е да видим нещата такива, каквито са, да наблюдаваме нещата такива, каквито са, и да оставим всичко да върви както върви... Дзен практиката е да отворим нашия малък ум.
Шунрю Сузуки
Спях с книгите си, натрупани на купчини в леглото ми, и понякога те бяха единственото нещо, което ме стопляше и винаги единственото нещо, което ме поддържаше жив. Книгите са най-добрата и най-лошата защита.
Шърман Алекси
Той я държеше сякаш тя беше подарък. Дадено му в любовта. Нещо неподвижно и малко. Непоносимо ценно.
Арундати Рой
Единственото нещо за човек, който е човек... е неговият ум. Всичко останало можете да намерите в прасе или кон.
Арчибалд Маклийш
Разбирането на живота и разбирането на хората далеч не е едно и също нещо. Голяма мъдрост е да разбираш характери и да улавяш настроения.
Балтазар Грасиан
Има нещо възхитително в написването на първите думи от историята. Никога не знаеш къде ще те отведат.
Беатрикс Потър
От нещата, които мъжете си дават един на друг най-голямото, е лоялността.
Бен Хеч
Единственото нещо, в което можете да влезете без много проблеми, е много проблеми.
Бил Козби
Имам теория, че единствените оригинални неща, които някога правим, са грешките.
Били Джоел
Мисля, че популярната музика в тази страна е едно от малкото неща през ХХ век, които направиха гигантски крачки назад.
Бинг Крозби
Ако не знаете нещо, признайте го. Но се опитайте да ги впечатлите с това, което знаете.
Боб Уайнщайн
Адвокатите не се включиха сериозно в историите на Уотъргейт доста късно, когато разбрахме, че сме тръгнали към нещо.
Боб Удуърд
С успеха на шоуто получавате възможност да обърнете внимание на нещата, в които вярвате.
Брадли Уитфорд
Плъзгаме се по повърхността на нещата.
Брет Ийстън Елис
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
100