Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нещо" - страница 11
По ирония на съдбата първото нещо, което ме привлече за исляма, беше неговият плурализъм. Фактът, че Коранът възхвалява всички велики пророци от миналото.
Карън Армстронг
Семейството е най-важното нещо на света.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Винаги си носи бутилка уиски в случай на ухапване от змия и нещо повече - винаги си носи малка змия.
Уилям Клод Фийлдс
Историята е сбор от нещата, които биха могли да бъдат избегнати.
Конрад Аденауер
Чувството за хумор е важна част от лидерството - за да се разбирате с хората и да се справяте с нещата.
Дуайт Айзенхауер
Опитвам се да не зная абсолютно нищо за много неща и успявам доста добре.
Робърт Бънчли
Ако има нещо, което е вредно за стомаха, то това е да гледаш на телевизионния екран как актьорите разказват за личния си живот.
Марлон Брандо
Вероятно най-близките до съвършенство неща са огромните абсолютно празни дупки, които астрономите откриха наскоро във Вселената. Ако там няма нищо, как би могло да бъде погрешно?
Ричард Бротиган
Това не трябва да свърши по този начин. Кажете им, че съм казал нещо!
Панчо Виля
Италианците мислят само за две неща; второто - това са спагетите.
Катрин Деньов
Собствената същност не е нещо дадено наготово, а нещо, което непрекъснато се формира от избора на постъпки.
Джон Дюи
Истината е винаги нещо, което е казано, а не, което е известно. Ако го нямаше казаното и написаното, нямаше да съществува истина за абсолютно нищо. Щеше да има само онова, което е.
Сюзан Зонтаг
Моят стар инструктор по драматично майсторство казваше: "Недей просто да правиш нещо, стой настрана." Гари Купър не се страхува да не прави нещо.
Клинт Истууд
Не вярвам в песимизма. Ако нещо не става така, както искате, продължавайте напред. Ако мислите, че ще вали, ще завали.
Клинт Истууд
Не си спомняме за нещо друго с по-малко задоволство, отколкото за изкушението, на което сме устояли.
Джеймс Бранч Кейбъл
Приемайте нещата такива, каквито са. Удряйте, когато трябва да удряте. Ритайте, когато трябва да ритате.
Брус Лий
В операта, както при всяко изпълнителско изкуство, за да бъдете търсен и да налагате високи хонорари, трябва да бъдете несъмнено добър, но също и известен. А тези двете са съвсем различни неща.
Лучано Павароти
Мисля, че не е добре човек да говори за настоящата си работа, защото тя разваля нещо в основата на творческия акт. Това разрежда напрежението.
Норман Мейлър
Хуморът е може би усетът за интелектуална перспектива: осъзнаване, че някои неща са наистина важни, а други - не, но двата вида са странно объркани в ежедневните дела.
Кристофър Морли
Не мога да не вярвам на тези неща, които идват от подсъзнанието, не са своеобразна истина. Може да не са научна истина, но са психологическа истина.
Брайън Олдис
Не поглеждай назад. Може нещо да те застига.
Сачъл Пейдж
Рядко вярвам на нещо, защото по времето, когато трябва да се вярва, аз наистина не съм там, за да вярвам.
Гъртруд Стайн
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
100
Следваща