Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 98
Да знаеш как да остаряваш е майсторство на мъдростта и една от най-трудните глави във великото изкуство, наречено живот.
Херман Мелвил
Не мога да измисля рима дори на чадър, да не говорим за живот, смърт и вечен мир.
Кнут Хамсун
Има само едно хубаво нещо в живота и това е любовта.
Ги дьо Мопасан
Есенцията на живота е усмивката от закръглени женски дупета, под сянката от космическата скука.
Ги дьо Мопасан
Ако бях слушал винаги по-добрата си преценка, животът ми щеше да бъде много тъп.
Едгар Бъроуз
Настоящият религиозен живот е всекидневно обръщане във вярата.
Андре Малро
Като средство за живот в обществото аз бих предложил големия град. В наши дни това е единствената пустиня, която ни е достъпна.
Албер Камю
Животът не е въпрос на добри карти, а как да изиграеш лоша ръка добре.
Робърт Луис Стивънсън
Разбирай хората, не ги съди. В живота няма престъпници, има само жертви.
Жорж Сименон
Всичко в живота, което наистина разбираме, претърпява промяна.
Катрин Мансфийлд
Навсякъде по света дивият живот, за който пиша, е в смъртна опасност. Той е унищожаван от това, което наричаме прогрес на цивилизацията.
Джералд Даръл
Моето детство в Корфу оформи живота ми. Ако имах дарбата на Мерлин, щях да подаря на всяко дете моето детство.
Джералд Даръл
Животът задава мелодията, ние танцуваме.
Джон Голзуърди
Доброто писане ме вълнува и прави така, че животът да си заслужава да се живее.
Харолд Пинтър
Най-големият проблем в живота е страданието, което причиняваме. И най-гениалната метафизика не може да оправдае човек, който е разбил сърцето, което го е обичало.
Бенжамен Констан
Поезията не е най-важното нещо в живота. Много повече харесвам да си лежа във ваната и да си чета Агата Кристи.
Дилън Томас
Книгата създава значение, значението създава живот.
Ролан Барт
Не равнището на благополучие донася щастие на хората, а отношението на сърцето и гледната точка върху собствения ни живот. И едното, и другото са винаги в наша власт, а това означава, че човек винаги може да щастлив, ако го иска, и никой не може да му попречи.
Александър Солженицин
Ако можех да изживея живота си отново, щях да си създам правило за четене на поезия и слушане на музика поне по веднъж седмично.
Чарлз Дарвин
Няма по-трудно за придобиване знание от това как да живеем този живот добре и естествено.
Мишел дьо Монтен
Хората не са се научили да се уважават един друг, затова не уважават и живота.
Хайнрих Ман
Време е да започнеш да живееш живота, който си си представял.
Хенри Джеймс
Предишна
1
...
97
98
(Текуща)
99
100
Следваща