Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 82
Смятам се за духовен атеист. Със сигурност вярвам, че има сили, по-големи от нас самите, и че трябва да търсим, поотделно, смисъл в живота си. Но не вярвам, че има върховно същество, интелигентност, която създаде всичко.
Алан Лайтман
Ако искате да направите нещо, направете го сега, без компромиси или отстъпки, защото имате само един живот.
Гао Синдзиен
Случайният шанс играе огромна роля в живота на всеки.
Гари Гигакс
Не ми беше дадено да гледам живота в розова светлина.
Георг Брандес
Бях дете от града, вярно, но това не ми попречи да се радвам на живот на открито, с растения и животни.
Георг Брандес
Училището е предвкусване на живота.
Георг Брандес
Животът е това, което правиш от него. Винаги е забавно и се смее точно под носа ви, ако искате да отворите очи, за да го видите.
Глен Бек
В рамките на щастливия живот разхвърляното бюро или препълненото килерче за дрехи е нещо тривиално, но аз откривам - и чувам от други хора, че са съгласни - че отърваването от бъркотията дава непропорционален тласък на щастието.
Гретхен Рубин
Какво, какво да правя с целия този живот?
Гуендолин Брукс
Животът на индивида е непрекъсната битка с грешки и препятствия и нито една победа не е по-удовлетворяваща от постигнатата срещу опозицията.
Густав Щреземан
Зад персноналността стои живот, който използва личности като маски. Има моменти, когато животът сваля маската и задълбочава отговорите.
Дайън Форчън
Дайте на всеки човек силата на бог и по-добре се надявайте той да има мъдростта и морала на бог, които да съвпадат. В моята морална линия няма нищо слабо. Ценя живота. Ето защо се боря да го защитя. Оплаквам всеки човек, когото загубя, и всяка жертва, която направя. Един живот или милиард, всички те са животи.
Дан Абнет
Дългият здравословен живот не е случаен. Започва с добри гени, но зависи и от добрите навици.
Дан Бютнер
Защо винаги гледам на живота през стъклото на прозореца?
Даниел Кийс
Най-добрите оценки са, че са необходими минимум петдесет хиляди години, за да се появи адаптация в човешкия геном. Това се нарича еволюционно изоставане... Нашите предци ловци-събирачи са имали съвсем различен начин на живот...
Даниел Левитин
Когато казвам да управлявам емоциите, имам предвид само истински тревожните, неспособни емоции. Чувството за емоции е това, което прави живота богат. Имате нужда от своите страсти.
Даниъл Голман
Музиката ни движи, защото служи като метафора за емоционалния живот. Той има върхове и долини на напрежение и освобождаване. Имитира динамиката на емоционалния ни живот.
Даниел Левитин
Всеки, който иска да разбере човешката природа, взаимодействието между мозъка и културата, между еволюцията и обществото, трябва да разгледа отблизо ролята, която музиката е играла в живота на хората.
Даниел Левитин
Много от живота е просто оцеляване от това, което се случва.
Деб Калети
Вярата във валидността на придобиването на знания и научното разбиране на света, в който живеем, създаването и оценката на естетическите явления във всичките им много форми и разширяването и задълбочаването на нашия набор от преживявания в ежедневието живот, бързо се превръща в "религия" на нашето време.
Дезмънд Морис
Никога не можеш да предположиш за живота, за болка. Всяка болка е реална и цялата болка е лична. Това е най-личното нещо, което имаме. Тя изяжда всеки един от нас по различен начин.
Дейв Егърс
Това е нещото във вашата съдба: как трябва да я знаете, когато тя пристигне? Как трябва да го разпознаете от случайния живот?
Дейвид Бадиел
Предишна
1
...
81
82
(Текуща)
83
...
100
Следваща