Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 7
Животът е несправедлив - свикнете с това!
Бил Гейтс
Някои мислят, че футбола е дело на живот и смърт; аз съм съвършено разочарован от тази позиция. Готов съм да ви уверя в това, че футбола е много, много по-важен.
Бил Шанкли
Парите не могат да купят живот (предсмъртни думи).
Боб Марли
Животът това е цвете, за който любовта се явява мед.
Виктор Юго
Живот без любов считам за греховно и безнравствено състояние.
Винсент ван Гог
До Втората световна война живота е бил по-прост. След нея при нас се е появила система.
Грейс Хопър
Бог не умира в деня, когато престанем да вярваме в лично божество, но умираме в деня, когато животът ни престане да бъде осветен от постоянното сияние, обновяващо се ежедневно, от чудо, чийто източник е извън всякаква причина.
Даг Хамаршелд
В днешно време мъжете водят животи от шумно отчаяние.
Джеймс Търбър
Приятелството е една от най-големите радости на живота; Една от най-големите радости на приятелството е да имаш някой, на когото можеш да довериш тайна.
Джузепе Мацини
Животът вдъхновява повече страх от смъртта - това е животът, който е великото непознато.
Емил Чоран
Вземи своя живот в своите ръце и какво ще се получи? Същият кошмар: няма на кого да се оплачеш.
Ерика Джонг
Без жертви, без усилия и лишения не могат да живее в света: живота - не е градина, в която расте само едно цвете.
Иван Гончаров
Науката е организирано знание, мъдростта е организиран живот.
Имануел Кант
Животът не е лесен въпрос... Не можеш да го преживееш, без да изпаднеш в неудовлетвореност и цинизъм, освен ако нямаш пред себе си страхотна идея, която да те издигне над личните нещастия, над слабостта, над всички видове коварство и низост.
Лев Троцки
Характер, който в живота обикновено се нарича "приятен", е съставен от вежливост и фалш.
Александър Поуп
Всяко мигновение на щастливия влюбен струва повече от цяла вечност скучен и обикновен живот.
Афра Бен
Животът не е, за да живееш, а да чувстваш, че живееш.
Василий Ключевски
Разочарованието в живота е да откриеш, че никой никога не може да бъде истински съгласен с тебе напълно във всичко.
Гъртруд Стайн
Човек може да бъде щастлив, само ако не приема, че целта на живота е щастието.
Джордж Оруел
Никога не давайте колата си на човек, на когото сте дали живот.
Ерма Бомбек
Всичко, което зная за живота си, изглежда съм го научил от книгите.
Жан-Пол Сартр
Ако отдадем живота си на любовта, няма да ни остане време да се жалваме или да се чувстваме нещастни.
Жозеф Жубер
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
100
Следваща