Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 64
Преди си мислих, че най-лошото нещо в живота е да бъдеш сам. Не е така. Най-лошото нещо в живота е да бъдеш с хора, които те карат да се чувстваш сам.
Робин Уилямс
Чувствам се много благословена. Имала съм и имам такъв прекрасен живот.
Сиена Милър
Бъди самоук, не чакай уроците на живота.
Станислав Йежи Лец
Пороците влизат в състава на добродетелите, както отровите влизат в състава на лекарствата. Благоразумието ги смесва, смекчава и ги използува умело срещу злините в живота.
Франсоа дьо Ларошфуко
Има ситуации в живота, от които човек може да се измъкне само с помощта на глупостта.
Франсоа дьо Ларошфуко
Радвайте се на живота, а не на неговия смисъл.
Фьодор Достоевски
Твоята кариера, ласкателната надежда, че ти все някога ще прославиш своето име, а също и твоето житейско благополучие - всичко това е не само скъпо на моето сърце, всичко това са отдавнашни и дълбоко вкоренили се илюзии. ...Но мога да те уверя, че осъществяването на тези илюзии не би ме направило щастлив. Само ако твоето сърце остане чисто, само ако всеки негов удар остане наистина човешки и никой демоничен гений няма да е в състояние да изгони от сърцето ти най-високите чувства - едва тогава ще намеря своето щастие, с мечтата за което аз живея вече много години. В противен случай най-прекрасната цел на живота ми ще бъде разбита.
Хайнрих Маркс
Всички дарове, които съдбата дава, тя лесно може да ги отнеме; но образованието, когато се съчетае с интелигентност, никога не се проваля, а остава неотклонно до самия край на живота.
Витрувий
От тези ранни начала и от факта, че природата беше... оборудвала умовете им със силата на мисълта и разбирането, като по този начин постави всички други животни под своя власт, те постепенно напреднаха от строителството на сгради към другите изкуства и науки, и така премина от груб и варварски начин на живот към цивилизация и изтънченост.
Витрувий
И това е един от основните въпроси в живота ни: как спазваме границите, какво разрешение имаме, за да преминем границите и как го правим.
А. Б. Йехошуа
Тази планета изглежда е в толкова жалка форма. И никога не мога да мисля за останалата част от Вселената, без да се върна у дома и да си помисля какви ще са последиците за живота тук, ако наистина имаме някакво категорично доказателство за извънземен живот.
Ан Друян
Ако животът ви просто се разпадне рано, можете да го съберете отново. Хората, които винаги са на ръба на кризата, които не са стигнали дъното, са в беда.
Ан Енрайт
Е, винаги казвам, че двете неща, в които бях най-пагубен в живота си, като тийнейджър и съпруга, бяха двете неща, за които наистина натрупах пари, когато пишех пухкави списания.
Ан Патчет
Защото, когато има живот, все още има надежда.
Майкъл Морпурго
Един от най-важните дни в живота ми беше, когато се научих да карам колело.
Майкъл Палин
Получих първата си награда за житейски постижения преди години и бях много развълнуван, но след това получих усещането за: Е, може ли човек да получи втора награда за цял живот?
Майкъл Палин
Няколко пъти в живота си аз действително изпитах истинско щастие. И двата пъти го проспах.
Майкъл Пит
Защото само като забравяме, че някога наистина изпускаме нишката на времето и се доближаваме до преживяването на живота в настоящия момент, толкова неуловим в обикновените часове.
Майкъл Полан
Чрез никакъв божествен дизайн или космически план ние сме наследили мантията на пазителя на живота на земята, единственият дом, който някога сме познавали.
Майкъл Шърмър
Нито едно откритие от нито едно от тези полета не означава доказателство за еволюция, но заедно те разкриват, че животът е еволюирал в определена последователност от определен процес.
Майкъл Шърмър
Парите - най-абстрактното и "безличното" от всичко това, което съществува в човешкият живот.
Макс Вебер
Хората, които продължават в училище, са тези, които играят по правилата и никой няма да стигне далеч в по-късния живот, играейки от системата.
Макс Хейстингс
Предишна
1
...
63
64
(Текуща)
65
...
100
Следваща