Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 61
Най-важното в живота е да се научиш да приемаш нещата които не можеш да промениш.
Жан-Клод Ван Дам
Парите не са всичко. Амбицията ми беше самият футбол, а не парите, които бих изкарал от него. Ако това доведе до мен и семейството ми по-удобен начин на живот, тогава това е добре. Но не прекарвам времето си между игри и тренировки, мислейки за фигури.
Алесандро Дел Пиеро
Единственият начин да успокоиш всеки, който те е обичал в живота, е да бъдеш добър спомен.
Алис Уокър
Помагат на тези, които се задоволяват да бъдат себе си; никога няма да им липсва мистерия в живота им и радостите от себеоткриването ще бъдат постоянни.
Алис Уокър
Нашият живот се състои от любов, и да не обичаш - означава да не живееш.
Жорж Санд
Любовта, като всичко, което се случва на човек в живота, учи много.
Жорж Санд
Животът е кутия, пълна с пробождащи и режещи инструменти. Всеки час ние обезобразяваме ръцете си до кръв.
Жул Ренар
Нищо не би могло да оцелее в живота ни.
Зелда Фицджералд
Обичам те, дори да няма нито мен, нито любов, нито дори живот. Обичам те.
Зелда Фицджералд
Балансирайки между радост и тъга, аз принасям своя живот в жертва на творчеството.
Ив Сен Лоран
Живот "за себе си и относно себе си" - не е живот, а пасивно състояние, нужно е слово и дело, борба.
Иван Гончаров
Нашият живот, както и моят театър, е абсурден, смешен, нищожен и нещастен.
Йожен Йонеско
Животът принадлежи на живите и който живее, трябва да е подготвен за промени.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Важното в живота е животът, а не резултатът от него.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Потопете се смело в дебрите на живота и го хванете, където искате, винаги е интересно.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Не правенето на нещото, което обичаме да правим, а харесването на това, което трябва да направим, прави живота благословен.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Най-щастливият човек е онзи, който знае как да свърже края и началото на живота си.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Какъв е животът ми, ако вече не съм полезен на другите.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Симфонията след Хайдн не е шега, а дело на живот и смърт.
Йоханес Брамс
Животът стои пред мен като вечна пролет с нови и блестящи дрехи.
Карл Фридрих Гаус
Тъмни са пътищата, които висшата ръка ни позволява да изминем тук... нека се придържаме здраво към вярата, че едно по-фино, по-възвишено решение на загадките на земния живот ще присъства, ще стане част от нас.
Карл Фридрих Гаус
При такива очевидни инциденти, които накрая оказват такова решаващо влияние върху целия живот, човек е склонен да разпознае инструментите на по-висша ръка. Голямата загадка на живота никога не ни става ясна тук долу.
Карл Фридрих Гаус
Предишна
1
...
60
61
(Текуща)
62
...
100
Следваща