Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 59
Всичко, което неочаквано изменя живота ни. - не е случайност. То е в самите нас и чака само външен повод за изразяване на действията си.
Александър Грин
Никога не се страхувайте да правите грешки - нито от увлечения, нито от разочарования не се страхувайте. Разочарованието е таксата преди да сте поличили, може да е несъразмерна понякога, но бъдете щедри. Бойте се само да обобщавате разочарованието и не оцветявате с тях всичко останало. Тогава ще получите силата да се противопоставяте на злото в живота и правилно да оценявате добрите му страни.
Александър Грин
Свободната воля пряко е свързана със свободните условията на живот.
Джон Фаулз
Не обичам да говоря за личният ми живот. Когато ние говорим за него, той престава да бъде личен.
Джордж Клуни
Ако главната цел в живота е не количеството преживени години, а честа и достойнството, то каква е разликата, кога ще умреш?
Джордж Оруел
Докато човек остане човек, смърта и живота са едно и също.
Джордж Оруел
Моето мнение за живота се заключава в това, че аз вярвам, че живота съществува.
Джордж Уокър Буш
Няма единствен източник на вдъхновение. Истинският източник - това е моето светоусещане, принципи, които ме ръководят в живота.
Джорджо Армани
Прелестта на живота е в това, че ти можеш това, което си.
Джоузеф Камбъл
Какво е бог? Бог е олицетворение на мотивираща сила на ценностна система, която функционира в човешкия живот и във вселената.
Джоузеф Камбъл
Животът винаги ще бъде скръбен. Не можем да го променим, но можем да променим отношението си към него.
Джоузеф Камбъл
Поетите са просто тези, които са направили професия и начин на живот, за да поддържат връзка с блаженството си.
Джоузеф Камбъл
Ересът е животът на митологията, а православието е смъртта.
Джоузеф Камбъл
Всяко трева има своето място на земята, от което черпи живот и сила, а човек се корени в тази страна, от която черпи вярата си заедно с живота.
Джоузеф Конрад
Развитието е свързано с трансформирането на живота на хората, а не само с трансформирането на икономиките.
Джоузеф Стиглиц
Един ден ще ме попиташ кое е по-важно? Моят или твоят живот? Аз ще кажа моят и ти ще си тръгнеш, без да знаеш, че ти си моят живот.
Джубран Халил Джубран
Жените живеят живот на непрекъснато извинение. Те са родени и израснали, за да поемат вината за поведението на другите. Ако към тях се отнасят без уважение, те си казват, че не са успели да спечелят уважение. Ако съпрузите им не ги харесват, това е така, защото те са непривлекателни.
Джърмейн Гриър
Посмъртната маска, направена по време на живота, се счита за невалидна.
Дон Аминадо
Животът ми подари един важен урок: този, който веднъж те е предал, в труден час ще го направи отново.
Доналд Тръмп
Животът е твърде кратък. Трябва да се обичаме един друг.
Дрю Баримор
Животът е ценен само тогава, когато той е борба за достойно дело.
Дуайт Айзенхауер
Целия живот на човечеството последователно се е заселила в книгата: племена, хора, държави са изчезнали, а книгата е останала.
Александър Херцен
Предишна
1
...
58
59
(Текуща)
60
...
100
Следваща