Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 58
В течение на живота на един човек личността се създава изключително от това, какво слуша, и това, което чете.
Георги Гурджиев
Животът е прищявка на няколко милиарда клетки да бъдеш ти за известно време.
Граучо Маркс
Това не е особено ново наблюдение, но светът е пълен с хора, които смятат, че могат да манипулират живота на другите, само като приемат закон.
Граучо Маркс
Вашата позиция никога не ви дава право да командвате. Той само ви налага задължението да живеете така живота си, че другите да могат да получават вашите заповеди, без да бъдат унижавани.
Даг Хамаршелд
В последния анализ именно нашето схващане за смъртта решава нашите отговори на всички въпроси, които животът ни поставя.
Даг Хамаршелд
Аз вървя в живота с мисълта, че утре всичко може да свърши.
Даниел Крейг
Ужасно е, когато жената заема толкова много място в живота.
Даниил Хармс
Актьорската игра е само начин да преживяваш, семейството е животът.
Дензъл Уошингтън
През целият си живот съм работил с деца.
Дензъл Уошингтън
На мен ми прави много силно впечатление страданието на един човек, и аз съм готов да рискувам своя живот заради него. Но аз мога да говоря съвършено сдържано за заразите в нашите големи градове със сто милиона умрели. Аз не съм способен да умножа страданието на един по сто милиона.
Алберт Сент-Дьорди
Ако вие живеете повърхностен живот, вашата душа страда.
Алберт Швайцер
Умението да се трудиш упорито е също фантастично качество. Не е лесно упорито да работиш цял живот.
Алекс Фъргюсън
Няма да се преструвам, че не съм бил злодеят през целия си съзнателен живот.
Джак Никълсън
Човек не трябва да вижда себе си в истински вид, защото живота тогава става непоносим.
Джек Лондон
Всеки човек, появил се в нашият живот е учител! Някой учат нас да бъдем по-силни, някои - по-мъдри, някои ни учат да прощаваме, някои - да бъдем щастливи и да се радваме на всеки ден. Някои съвсем не ни учат - просто ни трошат, но и от това ние получаваме опит. Цени всеки човек, даже ако той се е появил за миг. В края на краищата, в това че се е появил, няма нищо случайно!
Джеки Чан
Животът е странна вещ. Много съм говорил, дълго съм размишлявал върху него, но с всеки изминал ден ми е все по-непонятен. Защо в нас има такава жажда за живот? Истинският живот - това е игра от която човек никога не излиза победител. Да живееш - това означава тежко да се трудиш и страдаш, докато не се прокрадне около нас старостта, и тогава ние отпуснем ръце на хладната пепел на оставащите дърва. В мъка се ражда детето, в мъка умира старият човек изпускайки последната глътка въздух и всичко в наши дни е печал и грижи. И всеки човек отива в откритите обятия на смъртта неохотно, спотайвайки се, падайки, оглеждайки се назад, борейки се до последно. А истинската смърт е добра. Само живота причинява страдания. Но ние обичаме живота и ненавиждаме смъртта. Това е много странно.
Джек Лондон
Силен човек, който познава властта през целия си живот, може да загуби уважение към тази сила. Но слабият човек знае стойността на силата.
Джефри Арчър
Има определени моменти в живота на човек, когато научаваш за себе си, и депозираш тези знания в сметката за опит, така че да можеш да го използваш на по-късна дата.
Джефри Арчър
Животът ти предлага възможности и ти или ги взимаш, или си стоиш, страхувайки се от тях.
Джим Кери
Животът ми не е различен от този на Трюман. Не мога да ида никъде.
Джим Кери
Мисля, че в живота е нужно да бъдеш малко непредсказуем, иначе ти не си секси.
Джим Кери
Красотата на природата беше едно от най-големите вдъхновения в моя живот.
Джим Хенсън
Предишна
1
...
57
58
(Текуща)
59
...
100
Следваща