Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 56
Всеки живот може да се побере на един хартиен лист.
Уилям Дефо
Нашият живот е подобен на островите в океана и дърветата в гората, чиито корени се преплитат в подземните дълбочини.
Уилям Джеймс
Животът, основан на притежанието, е по-малко свободен от този, основан на сътворението или битието.
Уилям Джеймс
Няма край на абсурдните неща, които хората ще правят, опитвайки се да накарат живота да означава нещо.
Уилям Уортън
Изкуството увеличава опита, като ни допуска до вътрешния живот на другите.
Уолтър Липман
Там има 309 милиона души, които се опитват да подобрят своя жребий в живота. И ние имаме система, която им позволява да го правят.
Уорън Бъфет
Всичко трябва да бъде възвърнато и преместено в общите рамки на историята, така че въпреки трудностите, основните парадокси и противоречия, да можем да уважаваме единството на историята, което е и единството на живота.
Фернан Бродел
Живота пречи за изразяването на самият живот. Ако бих познал великата любов, аз никога не бих могъл да я опиша.
Фернанду Песоа
Изкуството не е съкровище в миналото или внос от друга земя, а част от настоящия живот на всички живи и създаващи народи.
Франклин Делано Рузвелт
Всяко отслабване на интелектуалният живот в обществото неизбежно води след себе си усилване на материалната наклонност и гнусно-егоистични инстинкти.
Фьодор Тютчев
Всички здрави хора обичат живота.
Хайнрих Хайне
Не съм първият човек, който иска да направи промени в живота си на 60 и няма и да съм последният. Просто другите могат да го направят анонимно.
Харисън Форд
Убеден съм, че не страхът от смъртта, от края на живота ни преследва съня ни толкова много, колкото страхът... че що се отнася до света, може и никога да не сме живели.
Харолд Кушнер
"Херкулес" беше монументално начинание. Това е най-големият самолет, построен някога. Вложих потта на живота си в това нещо.
Хауърд Хюз
Говорено е, че Полша е мъртва, изтощена, поробена, но ето доказателството за нейния живот и триумф.
Хенрик Сенкевич
Аз съм женен, но без жена. Моята жена - това е моят собствен живот.
Чарлз Буковски
Животът може да бъде прекрасен, ако не се страхувате от него. Всичко, от което се нуждаете, е смелост, въображение... и малко тесто.
Чарли Чаплин
Ако политиката е изкуството на възможното, то целия наш живот е политика.
Чезаре Павезе
И, пиян от собствената си лудост, аз му извиках яростно: "Направи живота красив! Направи живота красив!"
Шарл Бодлер
Имал съм един и същ бюст през целия си възрастен живот.
Шарън Стоун
Наслаждавам се на годините си, наслаждавам се на живота си, наслаждавам се на семейството си. Просто съм щастлива - щастлив човек.
Шарън Стоун
Гледайки как децата растат, научаваш много за живота и за това да бъдеш по-добър човек - научаваш много за това, което е наистина важно в света и кое не.
Шарън Стоун
Предишна
1
...
55
56
(Текуща)
57
...
100
Следваща