Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 53
Ако Бог е всичко, то животът и човек е нищо.
Михаил Бакунин
Смъртта завършва живота, но не и отношенията.
Мич Албом
Какво означава да бъдеш красива? Това не е свързано с биологията, женствеността е отражение на вашият живот и опит.
Моника Белучи
Артиста продължава през целия си живот мистериозен, непрекъснат разговор със своята публика.
Морис Шевалие
Не е важно, какво става в става в живота ти, не е важно, каквато си преживял, ти винаги можеш да се влюбиш.
Никол Кидман
Където няма живот - няма идеи; където няма безкрайното разнообразие - няма живот.
Николай Чернишевски
Най-доброто нещо, за което можем да се крепим в живота е един на друг.
Одри Хепбърн
Някой ми каза тази сутрин: "На какво отчиташ, че се дължи твоето дълголетие?" Не знам. Имам предвид, че не можех да планирам живота си по-добре. По всички сметки би трябвало да съм мъртъв! Само като си помисля за злоупотребата, на която подлагам тялото си - наркотиците, алкохолът, начинът ми на живот през последните 30 години!
Ози Озбърн
Човешкият език е малък, а колко животи е разбил.
Омар Хаям
Не виждам нищо ненормално в усамотението. Чувствам се добре сам. Хората силно преувеличават значението на любовта си. Тя не винаги е толкова важна. Същото се отнася и за живота - хората също преувеличават значението му.
Анди Уорхол
Смъртта превръща живота в съдба.
Андре Мороа
...няма нищо по-изненадващо от живота. С изключение на думата. С изключение на утешителната дума.
Орхан Памук
Приятелите на работа не бива да се считат за приятели в живота.
Орхан Памук
Щастието е основният проблем в живота. Някой е щастлив, но някой не може да бъде щастлив. Повечето хора, разбира се, са някъде по средата.
Орхан Памук
Истините са абсолютни и вечни, тоест нямат нищо общо с живота.
Освалд Шпенглер
Между живота и смъртта, аз избирам китарата.
Пабло Неруда
Твори в картината като в живота - непосредствено.
Пабло Пикасо
Олимпизмът се стреми да създаде начин на живот, основан на радостта, открита в усилията, образователната стойност на добър пример и уважение към универсалните основни етични принципи.
Пиер дьо Кубертен
Най-важното в Олимпийските игри е да не спечелите, а да вземете участие, точно както най-важното в живота не е триумфът, а борбата. Същественото е не да сте победили, а да сте се борили добре.
Пиер дьо Кубертен
О, свобода, очарование на моя живот, без теб работата - изтезание, а живота дълго умиране.
Пиер-Жозеф Прудон
Проблемът в моя живот и в живота на другите хора не е липсата на знание какво да правя, а липсата на това да го правя.
Питър Дракър
Една от големите радости на живота е творчеството. Информацията влиза, разбърква се и излиза по нови и интересни начини.
Питър МакУилямс
Предишна
1
...
52
53
(Текуща)
54
...
100
Следваща