Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 51
Целта в живота е единственото съкровище, което си струва да се намери.
Робърт Луис Стивънсън
Не можеш да изживееш живота си за другите. Трябва да правиш най-доброто за себе си. Дори ако това означава, че ще нараниш някого, когото обичаш.
Никълъс Спаркс
Обичам те. Аз съм себе си заради теб. Ти си всяка причина, всяка надежда, всяка мечта, която някога съм имал. И няма значение какво ще стане между нас, всеки ден, в който сме заедно, е най-прекрасният ден от моя живот. Винаги ще бъда твой.
Никълъс Спаркс
Истинската любов е рядко срещана и е единственото нещо, което внася смисъл в живота.
Никълъс Спаркс
Животът, разбра той, много приличаше на песен. В началото има мистерия, в края – потвърждение, но средата, където са събрани всички емоции, си струва най-много.
Никълъс Спаркс
Какво е животът ни: ако не свикнеш – ще пукнеш, ако не пукнеш – ще свикнеш.
Михаил Жванецки
Всеки автомобил ще ти стигне до края на живота, ако го караш достатъчно смело.
Михаил Жванецки
Медитацията е пламък, горящ интензивно, без да оставя пепел. Думата, чувството, мисълта винаги оставят пепел и да се живее на пепелище – това е животът на този свят.
Джиду Кришнамурти
Ние отделихме живота от смъртта и запълнихме пространството между тях със страх. Но живот без смърт не съществува.
Джиду Кришнамурти
Смъртта за това е поставена в края на живота, за да е по-удобно да се приготвим за нея.
Козма Прутков
Това, което прави живота нерадостен, е липсата на мотиви.
Джордж Елиът
Не ме питайте кой ми е повлиял. Лъвът е направен от агнетата, които е изял, а аз чета цял живот.
Георгиос Сеферис
Моята майка искаше да разберем, че трагедиите на нашия живот днес имат потенциала да бъдат комични истории утре.
Нора Ефрон
Когато осъзнаеш, че искаш да прекараш остатъка от живота си с някого, искаш остатъка от живота ти да започне максимално бързо.
Нора Ефрон
Животът, такъв какъвто е, не е битка между доброто и лошото, а между лошото и по-лошото.
Йосиф Бродски
Може и да съм се провалил в живота, но получих готов материал за работа.
Уилям Сароян
За да учи, човек трябва да бъде скромен. Животът е най-великият учител.
Джеймс Джойс
Животът на сърцето е любовта, неговата смърт е злобата и враждата с ближния. Господ заради това ни държи на земята, така че любовта към Бога и ближния изцяло да проникне в сърцата ни. Това очаква от всеки. Това е целта на съществуването на света.
Йоан Кронщадски
Със сигурност сме в общ клас със зверовете; всяко действие в живота на животните е свързано с търсенето на телесно удоволствие и избягване на болката.
Августин
Запомнете до края на живота си: дали живеете или не, това НЕ е важно не само за другите, но и НЕ трябва да е важно за вас. Единственото, което има значение, е за какво живееш и за какво си готов да умреш.
Антоний Сурожски
Най-силните натури са длъжни, по справедливост, да се считат тези хора, които напълно отчетливо познават ужасите и сладостите на живота, благодарение на което те не отстъпват пред опасностите.
Перикъл
Старите хора се разболяват по-малко от младите хора, но техните заболявания завършват заедно с живота.
Хипократ
Предишна
1
...
50
51
(Текуща)
52
...
100
Следваща