Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 50
Не може да има равенство или възможности, ако животът на мъжете, жените и децата не е защитен от последиците от големите индустриални или социални процеси, които те не могат да променят, да контролират или просто да се справят.
Удроу Уилсън
Моята философия е, че вие не само сте отговорни за своя живот, но като правите най-доброто в настоящия момент, това ви поставя в най-добра позиция в следващия.
Опра Уинфри
Онова, което материалният успех прави, е да ви предостави възможности да се съсредоточите върху други неща, които действително имат значение за вас. A това има смисъл не само във вашия, но и в живота на другите хора.
Опра Уинфри
Една от тайните на живота е да поддържаме своето интелектуално любопитство изострено.
Уилям Лайън Фелпс
Тъкмо разочароващите истории, тези без истински край и следователно без истински смисъл, са много по-близки до живота.
Макс Фриш
Културата се отнася до обектите и е феномен на света; забавлението се отнася до хората и е феномен на живота.
Хана Аренд
Животът е действие, използване на човешките сили. Тъй като използването им то тяхната висота е наша радост и задължение, това е цел която напълно оправдава себе си.
Оливър Уендъл Холмс — младши
Целият този боклук по таблоидите е вид данък лукс, който плащам за всички хубави неща, които правя в моя живот.
Итън Хоук
Човек обича да говори за болестите си, а между другото това е най-безинтересното нещо в неговия живот.
Антон Чехов
В живота всяка минута крие в себе си чудо и вечна младост.
Албер Камю
Отнема половин живот време преди да осъзнаем, че животът е проект "Направи си сам".
Наполеон Хил
Когато приятели ми напомнят на колко години съм, аз самата не мога да повярвам в това. Струва ми се, че още съм на 12. Като че ли съм останала в тази детска възраст и гледам света с широко отворени очи. Все още ми е интересен животът. Благодарна съм на съдбата за всеки преживян ден и за възможността постоянно да откривам нещо ново... Ако имате щастието да съхраните в себе си душата на дете, то най-хубавото в живота ви тепърва предстои.
София Лорен
Няма успешни хора, които никога в живота си не са се препъвали и не са правили грешки. Има само успешни хора, които са допускали грешки, след което са променили плановете си на база на миналите неуспехи.
Стив Джобс
Казват, че любовта е най-добрата инвестиция - колкото повече даваш, толкова повече получаваш. Но истината е, че любовта е най-уникалния дар. Колкото повече я даряваш, толкова повече се ражда в самите нас. Ако можехме да проумеем всичко това, животът ни щеше да е по-лек.
Одри Хепбърн
Щастието не идва в живота ви с фанфари... Най-красивите неща, които даряват истинско щастие пристъпват тихо на пръсти и чакат мига, в който ще ги забележите.
Одри Хепбърн
Не бъдете равнодушни. Това е най-доброто, което може да направите в живота.
Одри Хепбърн
Не старостта заради самата нея се уважава, а изживяният живот. Ако го е имало.
Василий Шукшин
Първата майчина целувка учи детето на любов. Първата свята целувка от жената, която го обича, учи човека на надежда и вяра в живота.
Джузепе Мацини
В най-добрите моменти животът бива особено непредсказуем.
Кристофър Уокън
Животът прилича на роман много повече, отколкото романите приличат на живота.
Жорж Санд
Аз падам върху тръните на живота.
Пърси Шели
Всеки трябва да бъде насилствено пренесен на друг континент от семейството му след първите 3 години от живота му.
Филип Ларкин
Предишна
1
...
49
50
(Текуща)
51
...
100
Следваща