Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 48
Смисълът на живота е в красотата и силата на стремежите към целите - и трябва всеки ден от битието да има своя някаква висока цел.
Максим Горки
Всеки, който не вярва в бъдещия живот, е мъртъв и за настоящия.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Животът е доста добър и защо да не бъде? Аз съм пират все пак.
Джони Деп
Изобщо не ми пука какво казват хората. Това си е моят живот и го живея, както си искам.
Камерън Диас
Да дадеш обет за бедност, значи да се закълнеш да бъдеш лентяй или крадец. Да дадеш обет за целомъдрие значи да обещаеш на бога да нарушиш най-мъдрия и най-важен от Неговите закони. Да дадеш обет за послушание значи да се отречеш от неотменимото си човешко право – на свобода. Ако човек съблюдава своя обет, той е престъпник; ако го нарушава – е клетвопрестъпник. Животът в манастир – това е живот на фанатик или на лицемер.
Дени Дидро
Има само една добродетел – справедливостта, едно задължение – да бъдете щастливи, един извод – да не преувеличавате ценността на живота и да не се боите от края.
Дени Дидро
И така голяма част от живота ни е отдаден на изследване на нашите несъвършенства, което значи, че нямаме време да развиваме нашите въображаеми добродетели. Истината е, че ние усъвършенстваме само нашите пороци и, когато си отива от този свят, човек е по-лош, отколкото е бил, когато се е родил.
Едуард Далбърг
Когато човек разбере, че животът му е безсмислен, или се самоубива, или тръгва на пътешествие.
Едуард Далбърг
Има само един възможен провал в живота – и това е да не си верен на най-доброто, което знаеш.
Джордж Елиът
Да живееш, значи да споделяш живота си с другите.
Пол Елюар
Колко е нелеп целият ни живот. Изкривява ни още от люлката и вместо действителни, истински хора излизат само някакви уроди.
Сергей Есенин
Няма никаква стойност животът на хора, отдадени само на наслади, без разум и без нравственост.
Имануел Кант
Прекарах най-хубавите години от живота си като осигурявах на хората безгрижни удоволствия и им устройвах забавления, а в отплата получавам само оскърбления и вечно съм преследван.
Ал Капоне
Както плодът на дървото, така и животът е най-сладък преди да започне да повяхва.
Николай Карамзин
Щях да поспя и да забравя; имах си свой собствен живот, свой собствен, завинаги тъжен и дрипав живот.
Джак Керуак
В затвора човек си обещава правото на живот.
Джак Керуак
В живота на учения и писателя главните биографични факти са книгите, а най-важните събития – мислите.
Василий Ключевски
Животът се върти в кръг, все по-близо до гърлото.
Станислав Йежи Лец
Животът е твърде кратък, за да работим толкова упорито.
Вивиан Лий
Имай правилно отношение към живота и се научи да виждаш света такъв, какъвто е наистина. Това ще ти даде възможност да живееш щастливо, да бъдеш добър и да си тръгнеш от света без съжаление.
Робърт Лий
Стопроцентово подкрепям разумната употреба на наркотичните вещества и 1000-процента съм срещу безразсъдното им използване, независимо дали става въпрос за кофеин или ЛСД. Но наркотиците не заемат централно място в живота ми.
Тимъти Лиъри
Животът достига връхната си точка, когато осъществява в най-пълен размер онова, за което е предназначен.
Джек Лондон
Предишна
1
...
47
48
(Текуща)
49
...
100
Следваща