Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 47
Омразата е разяждаща мъдростта и съвестта на човек; манталитетът на враждата може да отрови духа на нацията, да накара брутални борби за живот и смърт, да унищожи толерантността и човечността на обществото и да блокира напредъка на една нация към свобода и демокрация.
Лиу Сяобо
Вярвам в живота днес. Не и вчера, не и утре.
Лорета Юнг
Животът е за живите. Не позволявайте на страха от зачеркване да ви попречи да играете играта.
Лори Халсе Андерсен
Нека приемем, че идеалът е постигнат; нека си представим състояние на международния живот, в което опасността от война вече не съществува. Тогава никой не би посмял да поиска и стотинка за очевидно напълно излишно въоръжение.
Лудвиг Квиде
В живота, особено в обществения живот, психологията е по-мощна от логиката.
Лудвиг Квиде
Страхотна книга започва с идея; страхотният живот, с решителност.
Луис Л'Амур
Бях научена да се стремя не защото имаше някакви гаранции за успех, а защото актът на стремеж сам по себе си е единственият начин да се запази вярата в живота.
Мадлин Олбрайт
Нито един човек няма право да води толкова съзерцателен живот, за да забрави за своя дълг да служи на ближния.
Августин
Животът е твърде ценен, че да го оставиш на съдбата...
Валтер Мьорс
Колкото и да не ви се вярва, жената в живота на мъжа е само една. Всички останали са нейни сенки.
Коко Габриел Шанел
Нищо друго не ми доставя повече щастие от това да се опитам да помогна на възможно най-много уязвими в това общество. Това е цел и съществена част от моя живот - това е вид съдба. На всеки, който в беда ме повика, аз ще се притичам - където и да съм.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Мисля, че на този етап от живота си научих, че има много неща, които мъжете никога няма да разберат и никога не могат да се надяват да разберат за жените.
Робърт Б. Паркър
Нямах никого в живота, никаква основа, така че трябваше да си проправя свой собствен път. Започнах от началото. Трябваше да се изправя срещу света, да стана силна, за да открия своята мисия в живота.
Тина Търнър
Не се безпокой за сърцето си - то ще издържи толкова, колкото трае животът ти.
Уилям Клод Фийлдс
Какви странни явления откриваме в един голям град, всичко, което трябва да направим, е да се разхождаме с отворени очи. Животът рояци с невинни чудовища.
Шарл Бодлер
Нашите задължения към страната ни приключват едновременно с живота ни.
Джон Адамс
Да видите прекрасно издание на безсъдържателна книга е също така неприятно, както да видите безсъдържателен човек, ползващ се от всички материални блага на живота.
Висарион Белински
На сцената мога да направя всичко с лекота, докато в реалния живот се чувствам едра и тромава. Така че не аз избрах актьорството. То ме избра.
Ингрид Бергман
Чиновниците - това са търтеи, пишещи закони, по които човек не би преживял. Защо възнаграждението на министрите е постоянно и независимо от това, добре или лошо живее населението? Ако заплатата на бюрократите върви нагоре или надолу в зависимост от уровена на живот на народа, тогава тези глупаца по-малко биха писали закони, а повече биха мислили.
Ото фон Бисмарк
Въпреки всевъзможните мнения, любовта съвсем не заема толкова голямо място в живота на една жена. Съпругът й, децата, домът, удоволствията, тщестлавието, светските и сексуални отношение, издигането по социалната стълба означават за нея много повече.
Симон дьо Бовоар
Преломните моменти в живота не са великите моменти. Истинските кризи често се прикриват в случаи, които са толкова тривиални на външен вид, че преминават ненаблюдавани.
Джордж Вашингтон
Под "жизнено важни икономически интереси" държавата се разбира не това, което е необходимо за живота на гражданите, а онова, което се изисква за водене на война.
Симон Вейл
Предишна
1
...
46
47
(Текуща)
48
...
100
Следваща