Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живот" - страница 45
Животът на всеки има някакво митично качество. Бориш се срещу препятствия, бориш се да стигнеш до по-високо ниво и има големи любови.
Долф Лундгрен
Щастието е живот без страх. Без очакване и предчувствие за сложност и нещастия.
Евгений Леонов
В своето изкуство аз се опитвам да обясня на себе си живота и неговият смисъл. И също се опитвам да помогна на другите да разяснят своят живот.
Едвард Мунк
Аргументът, че не ви интересува правото на неприкосновеност на личния живот, защото няма какво да криете, не е по-различно от това да кажете, че не ви интересува свободната реч, защото няма какво да кажете.
Едуард Сноудън
Боже, животът се променя по-бързо, отколкото си мислиш.
Ейми Тан
Животът ти дава само такъв опит, който най-добре от всичко спомага за еволюция на съзнанието ти.
Екхарт Тол
Остави Животът в покой. Позволи му да бъде.
Екхарт Тол
Животът е танцьор, а вие сте танц.
Екхарт Тол
Животът на добротата е основният смисъл на божественото поклонение.
Емануел Сведенборг
Изкуството на живота е да живеем в настоящия момент и да направим този момент възможно най-съвършен чрез осъзнаването, че сме инструменти и израз на самия Бог.
Емет Фокс
Ако трябва да съм напълно искрен, бих казал, че не знам защо живея и защо не спирам да живея. Отговорът вероятно се крие в ирационалния характер на живота, който се поддържа без причина.
Емил Чоран
Най-дълбоката и органична смърт е смъртта в уединение, когато дори светлината се превръща в принцип на смъртта. В такива моменти ще бъдете откъснати от живота, от любовта, усмивките, приятелите и дори от смъртта. И ще се запитате дали има нещо освен нищожеството на света и вашето собствено нищожество.
Емил Чоран
Самосъзнателното отхвърляне на абсолютното е най-добрият начин да се противопоставим на Бог; по този начин илюзията, същността на живота, е спасена.
Емил Чоран
Ако само веднъж сте били депресирани без причина, цял живот сте били така, без да знаете.
Емил Чоран
Блусът е това, към което се обръщам, което ми дава вдъхновение и облекчение във всички изпитания на моя живот.
Ерик Клептън
Винаги съм почуквал на вратата на онази прекрасна и страшна загадка, която е животът.
Еудженио Монтале
Твърде много животи са необходими, за да се направи само един.
Еудженио Монтале
Това е живота. Ако е възможно да се прегласува, то гласът не се брои правилно. Ако гласът се брои правилно, то тогава не трябва да се прегласува.
Алексей Навални
Чашата на живота е прекрасна! Каква глупост да негодуваш за нея само затова, че виждаш нейното дъно.
Жозеф Ернест Ренан
Любовта на мъжа към жената - любовта на жената към мъжа. Това е природата, смисълът, най-доброто от самия живот.
Зейн Грей
По-добре е да танцуваш, отколкото да маршируваш през живота.
Йоко Оно
Изкуството на живота се крие в постоянно приспособяване към заобикалящата ни среда.
Какудзо Окакура
Предишна
1
...
44
45
(Текуща)
46
...
100
Следваща